Tadićevi prvi koraci: Bio je bojažljiv i nije se nametao, ali se talenat odmah video!

O Dušanu Tadiću bruji ne samo fudbalska Srbija, već i Evropa. Niko nije ostao ravnodušan na njegove sjajne partije u kvalifikacijama za Mundijal 2018, pogotovo na dve asistencije i gol za pobedu protiv Austrije (3:2). "Orlovi" konačno imaju vođu, dobili su igrača kakvog dugo nisu imali, a njegovi prvi treneri za "Blic" su otkrili kakvi su bili Tadićevi prvi koraci.

Fudbal 13.10.2016 | 12:30
Tadićevi prvi koraci: Bio je bojažljiv i nije se nametao, ali se talenat odmah video!
Bio je stidljiv, ali opasno talentovan

Leo Andreučić, prvi trener Dušana Tadića u FK TSC Bačka Topola, gde je nova "desetka" Srbije napravila prve korake, kaže da dobro pamti 25. jul 1998. godine, kada je prvi put došao na trening.

- Bio je bojažljiv i nije se nametao. Ali ogroman talenat se odmah video. I danas je umeren, to ga prati od malih nogu, a postao je fantastičan igrač. Jedan je od boljih veznjaka u Evropi, tehnički savršen, disciplinovan. Oduševljen sam u kakvog je igrača izrastao - poručuje Andreučić.

On je dodao i da se sa vezistom Sautemptona i danas čuje, te da ga Tadić nazove i dođe da ga poseti kada je u Bačkoj Topoli.

I to dovoljno govori o Tadićevim ljudskim kvalitetima.

Kulturan igrač iz domaćinske porodice

Brane Novaković, Dušanov trener kada je on prešao u Vojvodinu 2002. godine, kaže da je Tadić bio tih igrač, ali vanserijski talenat.

- Radio sam s njim tri godine. Na početku nije bio zapažen, ali ubrzo se nametnuo. Uvek sam voleo takve igrače, tako organizovane, talentovane. Pokazao je da dolazi iz kulturne i domaćinske porodice. Danas je ozbiljan igrač, u jakoj ligi, gde ne možeš da igraš ako nisi kvalitetan - dodaje Novaković.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar