Рођен је у Манчестеру, а суди Јунајтеду на Енфилду?!

Велики дерби енглеског фудбала на програму је наредног понедељка.

Фудбал 13.10.2016 | 11:30
Рођен је у Манчестеру, а суди Јунајтеду на Енфилду?!
Ентони Тејлор, судија рођен у јужном Манчестеру, делегиран је за утакмицу 8. кола Премијер лиге између Ливерпула и Манчестер јунајтеда, заказану за 17. октобар у 21 час.

Навијачи Ливерпула тим поводом су бурно реаговали на друштвеним мрежама, а њихове примедбе своде се на питање како Манчестер јунајтеду може да суди неко ко је рођен и живи мање од 10 километара од Олд Трафорда?

Оваква одлука је посебно чудна, ако се има у виду објашњење некадашњег председника енглеске судијске организације.

Кит Хекет ове године је у једној изјави рекао да на почетку сезоне сваки судија мора да достави одређене информације о себи (за кога навија, за кога је евентуално играо, где је све живео...), управо са циљем да буду избегнути овакви случајеви.

Прошле сезоне је судија Кевин Френд "скинут" са утакмице Стоук - Тотенхем зато што је декларисани навијач Лестера, коме је Тотенхем био један од главних конкурената за титулу.

Ентони Тејлор изјаснио се као навијач нижелигаша Олтринкема.

Енглески медији подсетили су на ситуацију из 2013, када је Ливерпул поражен од Манчестер ситија 2:1, а тадашњи менаџер "редса" Брендан Роџерс осуо паљбу по судији Лију Мејсону из Болтона, недалеко од Манчестера.

"Више је него логично да поставим питање како је утакмица у Манчестеру поверена судији из тог краја. Надам се да судије из Манчестера и околине убудуће неће судити мечева Ливерпула и Манчестера", рекао је тада Роџерс и био новчано кажњен (8.000 фунти).

Ливерпул је четврти на табели Премијер лиге, са два бода мање од водећег Манчестер ситија, док је Јунајтед шести.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар