Rođen je u Mančesteru, a sudi Junajtedu na Enfildu?!

Veliki derbi engleskog fudbala na programu je narednog ponedeljka.

Fudbal 13.10.2016 | 11:30
Rođen je u Mančesteru, a sudi Junajtedu na Enfildu?!
Entoni Tejlor, sudija rođen u južnom Mančesteru, delegiran je za utakmicu 8. kola Premijer lige između Liverpula i Mančester junajteda, zakazanu za 17. oktobar u 21 čas.

Navijači Liverpula tim povodom su burno reagovali na društvenim mrežama, a njihove primedbe svode se na pitanje kako Mančester junajtedu može da sudi neko ko je rođen i živi manje od 10 kilometara od Old Traforda?

Ovakva odluka je posebno čudna, ako se ima u vidu objašnjenje nekadašnjeg predsednika engleske sudijske organizacije.

Kit Heket ove godine je u jednoj izjavi rekao da na početku sezone svaki sudija mora da dostavi određene informacije o sebi (za koga navija, za koga je eventualno igrao, gde je sve živeo...), upravo sa ciljem da budu izbegnuti ovakvi slučajevi.

Prošle sezone je sudija Kevin Frend "skinut" sa utakmice Stouk - Totenhem zato što je deklarisani navijač Lestera, kome je Totenhem bio jedan od glavnih konkurenata za titulu.

Entoni Tejlor izjasnio se kao navijač niželigaša Oltrinkema.

Engleski mediji podsetili su na situaciju iz 2013, kada je Liverpul poražen od Mančester sitija 2:1, a tadašnji menadžer "redsa" Brendan Rodžers osuo paljbu po sudiji Liju Mejsonu iz Boltona, nedaleko od Mančestera.

"Više je nego logično da postavim pitanje kako je utakmica u Mančesteru poverena sudiji iz tog kraja. Nadam se da sudije iz Mančestera i okoline ubuduće neće suditi mečeva Liverpula i Mančestera", rekao je tada Rodžers i bio novčano kažnjen (8.000 funti).

Liverpul je četvrti na tabeli Premijer lige, sa dva boda manje od vodećeg Mančester sitija, dok je Junajted šesti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar