Звезда одговорила Партизану: Све је у складу са законом!

Кошаркашки клуб Црвена звезда изразио је задовољство зато што је српска јавност упозната са свим чињеницама трансфера Петра Ракићевића из Металца.

Кошарка 11.10.2016 | 20:45
Звезда одговорила Партизану: Све је у складу са законом!
Кошаркашки клуб Партизан је раније саопштио да је с Ракићевићем, који је недавно потписао тргодишњи уговор са Звездом, имао предуговор и да је чак авансно платио играчу 10.000 евра.

"КК Црвена звезда изражава задовољство што је истина у случају Петра Ракићевића коначно изашла на видело, иако се званичним саопштењем по том питању нисмо оглашавали, већ неко други, невешто покушавајући да прикрије пропусте, и лош рад своје администрације", пише у саопштењу Звезде.

Ракићевић је по примању аванса од Партизана потписао и приступницу за црно-беле, али Партизан у том тренутку није желео да потпише "било какав уговор", док овај 21-годишњи кошаркаш не раскине уговор с Металцем.

Звезда подсећа да је Ракићевић регистрован у Кошаркашком савезу Србије као играч Црвене звезде и да је већ лиценциран, као и да има право наступа у утакмицама Јадранске лиге и Евролиге.

"Ова чињеница говори у прилог да се у овом случају радило у складу са законом и прописима наших кошаркашких институција, и на првом месту у договору са КК Металац из Ваљева, а ко није", додаје се у саопштењу Звезде.

Црвено-бели се надају да ће оваквим расплетом догађаја "коначно помоћи да се прекине с вишегодишњом праксом појединаца у српској кошарци, где се до играча стизало тајним преговорима са играчима мимо знања њихових матичних клубова, дописивањем сумњивих папира и нелегалним исплатама".

"Надамо се да ће и овај случај отворити пут пракси која је заступљена свуда у свету, да се за жељеног играча из другог клуба - плаћа обештећење", пише у саопштењу Звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар