Zvezda odgovorila Partizanu: Sve je u skladu sa zakonom!

Košarkaški klub Crvena zvezda izrazio je zadovoljstvo zato što je srpska javnost upoznata sa svim činjenicama transfera Petra Rakićevića iz Metalca.

Košarka 11.10.2016 | 20:45
Zvezda odgovorila Partizanu: Sve je u skladu sa zakonom!
Košarkaški klub Partizan je ranije saopštio da je s Rakićevićem, koji je nedavno potpisao trgodišnji ugovor sa Zvezdom, imao predugovor i da je čak avansno platio igraču 10.000 evra.

"KK Crvena zvezda izražava zadovoljstvo što je istina u slučaju Petra Rakićevića konačno izašla na videlo, iako se zvaničnim saopštenjem po tom pitanju nismo oglašavali, već neko drugi, nevešto pokušavajući da prikrije propuste, i loš rad svoje administracije", piše u saopštenju Zvezde.

Rakićević je po primanju avansa od Partizana potpisao i pristupnicu za crno-bele, ali Partizan u tom trenutku nije želeo da potpiše "bilo kakav ugovor", dok ovaj 21-godišnji košarkaš ne raskine ugovor s Metalcem.

Zvezda podseća da je Rakićević registrovan u Košarkaškom savezu Srbije kao igrač Crvene zvezde i da je već licenciran, kao i da ima pravo nastupa u utakmicama Jadranske lige i Evrolige.

"Ova činjenica govori u prilog da se u ovom slučaju radilo u skladu sa zakonom i propisima naših košarkaških institucija, i na prvom mestu u dogovoru sa KK Metalac iz Valjeva, a ko nije", dodaje se u saopštenju Zvezde.

Crveno-beli se nadaju da će ovakvim raspletom događaja "konačno pomoći da se prekine s višegodišnjom praksom pojedinaca u srpskoj košarci, gde se do igrača stizalo tajnim pregovorima sa igračima mimo znanja njihovih matičnih klubova, dopisivanjem sumnjivih papira i nelegalnim isplatama".

"Nadamo se da će i ovaj slučaj otvoriti put praksi koja je zastupljena svuda u svetu, da se za željenog igrača iz drugog kluba - plaća obeštećenje", piše u saopštenju Zvezde.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar