Богдан о Евролиги, турском језику и гостовању Звезди...

У сусрет новој сезони Евролиге, наш сјајни шутер и адут Фенербахчеа Богдан Богдановић причао је и стварима које нису стриктно у вези са кошарком.

Кошарка 12.10.2016 | 17:15
Богдан о Евролиги, турском језику и гостовању Звезди...
Најјаче клупско такмичење почиње у среду, у потпуно новом формату, са 16 клубова и лигашким системом, а на старту се састају Реал и Олимпијакос (среда, 21).

Богдановић ће на терен у петак (19.30), његов Фенер угостиће Бамберг, а сјајни бек је рекао како се радује промени система и да је сјајно што ће навијачи моћи да гледају све најбоље тимове Европе.

"Биће занимљиво што ћемо сви имати шансу да играмо у сјајним градовима као што су Барселона, Мадрид, Москва, Атина, Тел Авив... Сјајно је што ћемо их све обићи у једној сезони. Наравно, ту је и Београд. Прва ствар коју су многи проверили, па и ја, када је изашао календар је када гостујемо у Београду. То је мој родни град и увек волим да се вратим у Србију. Врло сам узбуђен што ћу понови имати прилику да играм тамо", рекао је Богдановић који ће са турским тимом гостовати Црвеној звезди 12. јануара.

У популарној игрици "Фантази Евролиге", у којој бирате састављате екипу коју водите током сезоне, Богдан је открио да није себе уврстио, а да највише наде полаже у саиграча Екпеа Јудоа.

Он се осврнуо и на српску колонију у Фенеру, јер је познато да је тренер Жељко Обрадовић, а саиграч Никола Калинић. Ту су и Перо Антић и Јан Весели, који су играли у Звезди односно Партизану.

"Највише времена проводимо заједно, али се дружимо и са осталим саиграчима. После нешто више од две године знам и мало да причам турски, али само шале и псовке. Могу и да наручим храну у ресторану и знам да се снађем у неким ситуацијама. Научим нешто ново сваког дана, али ми је тежак језик јер га не причамо толико. Највише комуницирамо на енглеском и српском у свлачионици".

Богдановић је и додао како сматра да Фенербахче и московски ЦСКА имају малу предност на почетку сезоне, јер су задржали главне играче из прошле сезоне.



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар