Bogdan o Evroligi, turskom jeziku i gostovanju Zvezdi...

U susret novoj sezoni Evrolige, naš sjajni šuter i adut Fenerbahčea Bogdan Bogdanović pričao je i stvarima koje nisu striktno u vezi sa košarkom.

Košarka 12.10.2016 | 17:15
Bogdan o Evroligi, turskom jeziku i gostovanju Zvezdi...
Najjače klupsko takmičenje počinje u sredu, u potpuno novom formatu, sa 16 klubova i ligaškim sistemom, a na startu se sastaju Real i Olimpijakos (sreda, 21).

Bogdanović će na teren u petak (19.30), njegov Fener ugostiće Bamberg, a sjajni bek je rekao kako se raduje promeni sistema i da je sjajno što će navijači moći da gledaju sve najbolje timove Evrope.

"Biće zanimljivo što ćemo svi imati šansu da igramo u sjajnim gradovima kao što su Barselona, Madrid, Moskva, Atina, Tel Aviv... Sjajno je što ćemo ih sve obići u jednoj sezoni. Naravno, tu je i Beograd. Prva stvar koju su mnogi proverili, pa i ja, kada je izašao kalendar je kada gostujemo u Beogradu. To je moj rodni grad i uvek volim da se vratim u Srbiju. Vrlo sam uzbuđen što ću ponovi imati priliku da igram tamo", rekao je Bogdanović koji će sa turskim timom gostovati Crvenoj zvezdi 12. januara.

U popularnoj igrici "Fantazi Evrolige", u kojoj birate sastavljate ekipu koju vodite tokom sezone, Bogdan je otkrio da nije sebe uvrstio, a da najviše nade polaže u saigrača Ekpea Judoa.

On se osvrnuo i na srpsku koloniju u Feneru, jer je poznato da je trener Željko Obradović, a saigrač Nikola Kalinić. Tu su i Pero Antić i Jan Veseli, koji su igrali u Zvezdi odnosno Partizanu.

"Najviše vremena provodimo zajedno, ali se družimo i sa ostalim saigračima. Posle nešto više od dve godine znam i malo da pričam turski, ali samo šale i psovke. Mogu i da naručim hranu u restoranu i znam da se snađem u nekim situacijama. Naučim nešto novo svakog dana, ali mi je težak jezik jer ga ne pričamo toliko. Najviše komuniciramo na engleskom i srpskom u svlačionici".

Bogdanović je i dodao kako smatra da Fenerbahče i moskovski CSKA imaju malu prednost na početku sezone, jer su zadržali glavne igrače iz prošle sezone.



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar