Самсунг зауставио производњу телефона

Компанија Самсунг објавила је да престаје са производњом модела "Самсунг ноут 7" након нових случајева самозапаљења и на замењеним телефонима.

Свијет 11.10.2016 | 13:47
Самсунг зауставио производњу телефона
Производња је обустављена због проблема везаних за претерано загревање уређаја које може довести и дао озбиљних последица као што је пожар, пренели су кинески портали.
 
"Због добробити и сигурности корисника, зауставили смо продају и замену Галаxy Ноте7 уређаја и сходно томе одлучили да престанемо и са производњом. Будући да је сигурност корисника наш водећи приоритет, Самсунг ће замолити све оператере и малопродаје широм света да зауставе продају и замену Галаxy Ноте7 док траје истрага.

Остајемо посвећени и ревносно сарађујемо са одговарајућим регулаторним телима како бисмо предузели све потребне кораке да се ова ситуација разреши. Кориснике прве серије Галаxy Ноте7 уређаја или заменских Галаxy Ноте7 молимо да искључе своје уређаје и да искористе неко од понуђених решења замене уређаја", стоји у званичном саопштењу Самсунга.

Претходно, јужнокорејски ИТ гигант зауставио је продају тог модела, а већина водећих америчких и аустралијских мобилних оператера већ су овај модел повукли продаје.

Америчка комисија за проверу квалитета потврдила је да је у САД забележено пет случаја самозапаљивања овог модела телефона.

У Кини број проблематичних телефона је око 190.000, док је до обуставе производње, у свету продато око 2,5 милиона примерака "Самсунг ноут 7".

Акције компаније "Самсунг" на светским берзама пале суза више од 8 одсто претходних дана.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хусо

11.10.2016 14:04

Но цомент код мене је иПхоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасо

11.10.2016 14:59

Ја га немам никако