Samsung zaustavio proizvodnju telefona

Kompanija Samsung objavila je da prestaje sa proizvodnjom modela "Samsung nout 7" nakon novih slučajeva samozapaljenja i na zamenjenim telefonima.

Svijet 11.10.2016 | 13:47
Samsung zaustavio proizvodnju telefona
Proizvodnja je obustavljena zbog problema vezanih za preterano zagrevanje uređaja koje može dovesti i dao ozbiljnih posledica kao što je požar, preneli su kineski portali.
 
"Zbog dobrobiti i sigurnosti korisnika, zaustavili smo prodaju i zamenu Galaxy Note7 uređaja i shodno tome odlučili da prestanemo i sa proizvodnjom. Budući da je sigurnost korisnika naš vodeći prioritet, Samsung će zamoliti sve operatere i maloprodaje širom sveta da zaustave prodaju i zamenu Galaxy Note7 dok traje istraga.

Ostajemo posvećeni i revnosno sarađujemo sa odgovarajućim regulatornim telima kako bismo preduzeli sve potrebne korake da se ova situacija razreši. Korisnike prve serije Galaxy Note7 uređaja ili zamenskih Galaxy Note7 molimo da isključe svoje uređaje i da iskoriste neko od ponuđenih rešenja zamene uređaja", stoji u zvaničnom saopštenju Samsunga.

Prethodno, južnokorejski IT gigant zaustavio je prodaju tog modela, a većina vodećih američkih i australijskih mobilnih operatera već su ovaj model povukli prodaje.

Američka komisija za proveru kvaliteta potvrdila je da je u SAD zabeleženo pet slučaja samozapaljivanja ovog modela telefona.

U Kini broj problematičnih telefona je oko 190.000, dok je do obustave proizvodnje, u svetu prodato oko 2,5 miliona primeraka "Samsung nout 7".

Akcije kompanije "Samsung" na svetskim berzama pale suza više od 8 odsto prethodnih dana.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Huso

11.10.2016 14:04

No coment kod mene je iPhone

ODGOVORITE
Name

Haso

11.10.2016 14:59

Ja ga nemam nikako