Син бившег кошаркашког аса Звезде Мирка Милићевића дебитовао за Анкару

Да ивер не пада далеко од кладе показује пример бившег кошаркашког аса Црвене звезде Мирка Милићевића (51).

Кошарка 16.10.2016 | 18:15
Син бившег кошаркашког аса Звезде Мирка Милићевића дебитовао за Анкару
Из брака са турском држављанком има сина Јесукана Онара (рођен 1998. године) који граби стопама славног оца. Онар је у недељу потписао професионални уговор за Анкару, а већ у понедељак увече је дебитовао за први тим баш против Бешикташа (53:91) за који игра наш репрезентативац Владимир Штимац. Репрезентативац је Турске у млађим категоријама, неће проћи пуно времена када ће дебитовати и за А селекцију те земље, а многи му предвиђају сјајну будућност. Момак је талентован, јасно је на кога, а није искључено да би могао и да надмаши славу свог оца! Иначе, Јесукан на турском значи - врућа крв, што некако говори да је Мирков наследник просто "морао" бити ватрен. Баш као и његов отац.

Онар је на дебију убацио два поена, додуше, није пуно ни играо, али стигао је и да одмери снаге са нашим репрезентативцем Владимиром Штимцем.

Подсетимо, Мирко Милићевић је играо крилног центра за Црвену звезду, Цибону, а потом је и у иностранству и то у Шпанији, Италији, Бугарској, Грчкој, Израелу, а у Турској је провео 18 година! Професионално је био активан скоро 25 година, а са својих 210 центиметра и 130 килограма у играчким данима представљао је страх и трепет за противнике.

Што се Турске тиче, ту је носио дрес Турк Телекома, Каршијаке, Бујук колеџа, Гозтепеа, у Грчкој је био члан АЕК-а, ПАОК-а, Аполина, у Шпанији Ваљадолида, у Израелу Хапоела... Једном речју - светски путник и легенда бројних клубова.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар