Sin bivšeg košarkaškog asa Zvezde Mirka Milićevića debitovao za Ankaru

Da iver ne pada daleko od klade pokazuje primer bivšeg košarkaškog asa Crvene zvezde Mirka Milićevića (51).

Košarka 16.10.2016 | 18:15
Sin bivšeg košarkaškog asa Zvezde Mirka Milićevića debitovao za Ankaru
Iz braka sa turskom državljankom ima sina Jesukana Onara (rođen 1998. godine) koji grabi stopama slavnog oca. Onar je u nedelju potpisao profesionalni ugovor za Ankaru, a već u ponedeljak uveče je debitovao za prvi tim baš protiv Bešiktaša (53:91) za koji igra naš reprezentativac Vladimir Štimac. Reprezentativac je Turske u mlađim kategorijama, neće proći puno vremena kada će debitovati i za A selekciju te zemlje, a mnogi mu predviđaju sjajnu budućnost. Momak je talentovan, jasno je na koga, a nije isključeno da bi mogao i da nadmaši slavu svog oca! Inače, Jesukan na turskom znači - vruća krv, što nekako govori da je Mirkov naslednik prosto "morao" biti vatren. Baš kao i njegov otac.

Onar je na debiju ubacio dva poena, doduše, nije puno ni igrao, ali stigao je i da odmeri snage sa našim reprezentativcem Vladimirom Štimcem.

Podsetimo, Mirko Milićević je igrao krilnog centra za Crvenu zvezdu, Cibonu, a potom je i u inostranstvu i to u Španiji, Italiji, Bugarskoj, Grčkoj, Izraelu, a u Turskoj je proveo 18 godina! Profesionalno je bio aktivan skoro 25 godina, a sa svojih 210 centimetra i 130 kilograma u igračkim danima predstavljao je strah i trepet za protivnike.

Što se Turske tiče, tu je nosio dres Turk Telekoma, Karšijake, Bujuk koledža, Goztepea, u Grčkoj je bio član AEK-a, PAOK-a, Apolina, u Španiji Valjadolida, u Izraelu Hapoela... Jednom rečju - svetski putnik i legenda brojnih klubova.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar