Бертомеу: Почетак нове ере, сви ће профитирати!

Председник Евролиге обратио се учесницима елитног такмичења уочи премијерне утакмице новог циклуса.

Кошарка 12.10.2016 | 14:45
Бертомеу: Почетак нове ере, сви ће профитирати!
Скоро је половина октобра, а то у кошарци већ годинама значи само једно - време је за Евролигу!

Утакмицом Реал Мадрид - Олимпијакос у среду од 21.00 почиње вишемесечна борба за титулу првака Европе, а према речима Ђордија Бертомеуа и "нова ера европске кошарке".

Као што је познато, од ове сезоне више нема групне фазе такмичења, већ је 16 тимова окупљено у једну, европску лигу, у оквиру које ће до 7. априла 2017. године играти "свако са сваким" код куће и у гостима, некада и по две утакмице недељно.

"Сан који су деценијама сањали власници, оперативци, тренери, играчи и новинари, коначно се остварује. Почиње прва европска кошаркашка лига, што је и био циљ још од 2000. године, када су клубови одлучили да формирају своје такмичење и назвали га Евролигом", поручио је Бертомеу у поздравном писму учесницима.

"Први пут у историји, навијачи ће моћи да уживају у сваком од 16 најбољих тимова Европе, сваке недеље од октобра до марта, без прекида, након чега ће уследити плеј-оф и Фајнал фор".

Бертомеу је додао да ће промена формата такмичења ићи заједно са новим начинима презентације елитног такмичења, како у дворанама, тако и на ТВ екранима и дигиталним платформама, "што је у данашње време есенцијална ствар".

Евролигин партнер од ове сезоне је америчка компанија "ИМГ", чија посвећеност пројекту је према речима Ђордија Бертомеуа "гаранција успеха".

Председник Евролиге истакао је да ће клубови ојачати кроз учешће у новом такмичењу, тако што ће своје спортске пројекте моћи да базирају на стабилном бизнису.

"Њихови спонзори и партнери имаће већу видљивост и више прилика да дођу до својих циљних група, биће прилике за развијање дугорочних стратегија продаје улазница, за унапређивање сарадње са дворанама, јер ће календар такмичења бити предвидљивији него до сад", сигурно је Бертомеу мислио и на Црвену звезду, као клуб који игра у Комбанк арени, али често мора да користи халу "Александар Николић" као резервну опцију.

Бертомеу је на крају обећао да ће и навијачи осетити бољитак.

"Раст прихода Евролиге од преко 50 одсто помоћи ће да клубови понуде бољу услугу својим навијачима. Навијачи јесу и увек су били централни фактор у доношењу наших одлука. И због њих су клубови направили ову Европску лигу, у којој ће сви уживати. Нека игра почне!"

ПАРОВИ 1. КОЛА:

Реал - Олимпијакос (среда), Галатасарај - ЦСКА, Армани - Макаби, Црвена звезда мтс - Дарушафака (четвртак), Уникс - Барселона, Фенербахче - Бамберг, Панатинаикос - Жалгирис, Басконија - Ефес (петак).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар