Bertomeu: Početak nove ere, svi će profitirati!

Predsednik Evrolige obratio se učesnicima elitnog takmičenja uoči premijerne utakmice novog ciklusa.

Košarka 12.10.2016 | 14:45
Bertomeu: Početak nove ere, svi će profitirati!
Skoro je polovina oktobra, a to u košarci već godinama znači samo jedno - vreme je za Evroligu!

Utakmicom Real Madrid - Olimpijakos u sredu od 21.00 počinje višemesečna borba za titulu prvaka Evrope, a prema rečima Đordija Bertomeua i "nova era evropske košarke".

Kao što je poznato, od ove sezone više nema grupne faze takmičenja, već je 16 timova okupljeno u jednu, evropsku ligu, u okviru koje će do 7. aprila 2017. godine igrati "svako sa svakim" kod kuće i u gostima, nekada i po dve utakmice nedeljno.

"San koji su decenijama sanjali vlasnici, operativci, treneri, igrači i novinari, konačno se ostvaruje. Počinje prva evropska košarkaška liga, što je i bio cilj još od 2000. godine, kada su klubovi odlučili da formiraju svoje takmičenje i nazvali ga Evroligom", poručio je Bertomeu u pozdravnom pismu učesnicima.

"Prvi put u istoriji, navijači će moći da uživaju u svakom od 16 najboljih timova Evrope, svake nedelje od oktobra do marta, bez prekida, nakon čega će uslediti plej-of i Fajnal for".

Bertomeu je dodao da će promena formata takmičenja ići zajedno sa novim načinima prezentacije elitnog takmičenja, kako u dvoranama, tako i na TV ekranima i digitalnim platformama, "što je u današnje vreme esencijalna stvar".

Evroligin partner od ove sezone je američka kompanija "IMG", čija posvećenost projektu je prema rečima Đordija Bertomeua "garancija uspeha".

Predsednik Evrolige istakao je da će klubovi ojačati kroz učešće u novom takmičenju, tako što će svoje sportske projekte moći da baziraju na stabilnom biznisu.

"Njihovi sponzori i partneri imaće veću vidljivost i više prilika da dođu do svojih ciljnih grupa, biće prilike za razvijanje dugoročnih strategija prodaje ulaznica, za unapređivanje saradnje sa dvoranama, jer će kalendar takmičenja biti predvidljiviji nego do sad", sigurno je Bertomeu mislio i na Crvenu zvezdu, kao klub koji igra u Kombank areni, ali često mora da koristi halu "Aleksandar Nikolić" kao rezervnu opciju.

Bertomeu je na kraju obećao da će i navijači osetiti boljitak.

"Rast prihoda Evrolige od preko 50 odsto pomoći će da klubovi ponude bolju uslugu svojim navijačima. Navijači jesu i uvek su bili centralni faktor u donošenju naših odluka. I zbog njih su klubovi napravili ovu Evropsku ligu, u kojoj će svi uživati. Neka igra počne!"

PAROVI 1. KOLA:

Real - Olimpijakos (sreda), Galatasaraj - CSKA, Armani - Makabi, Crvena zvezda mts - Darušafaka (četvrtak), Uniks - Barselona, Fenerbahče - Bamberg, Panatinaikos - Žalgiris, Baskonija - Efes (petak).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar