СП - Баждаревић: Честитке због игре и понашања!

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић изјавио је након квалификационе утакмице против Кипра у Зеници да је била заслужена и лијепа побједа.

Фудбал 11.10.2016 | 14:30
СП - Баждаревић: Честитке због игре и понашања!
Фудбалери Босне и Херцеговине у трећем колу Групе ”Х” квалификација за Свјетско првенство ”Русија 2018” вечерас у Зеници теже него се очекивало побиједили су Кипар, резултатом 2:0. Оба гола постигао је капитен Един Џеко.

“Заслужена и лијепа побједа. Честитке због игре и понашања играча и народа који је дошао да нас бодри по овако тешком времену. Мислим да су играчи учинили све да побиједимо вечерас и да у наставку квалификација играмо још боље“, казао је Баждаревић.

Истичући као мора бити задовољан побједом и стварањем бројних прилика, Баждаревић је казао како се показало да се опција са два нападача показала изузетно добром и ефикасном.

“Мислим да у будућности можемо рачунати на све, али ко год уђе у игру мора да донесе оно најбоље. Цијела екипа је била спремна, поготово због прошле утакмице са Кипром, те претходне утакмице у Бриселу“, казао је Баждаревић.

И селектор Кипра Христакис Христофору казао је да је БиХ заслужено славила побједу.

“Знали смо да нас чека тешка утакмица и да БиХ има јако квалитетан тим. Промијенили смо тактику након меча са Грчком и трудили се да у контранападу постигнемо неки гол. У првом полувремену смо имали двије прилике и нисмо их искористили, а у другом је БиХ играла брзо и ми смо изгубили контролу над игром“, мишљења је Христофору.

Послије три одиграна кола у Групи Х Белгија и Грчка имају максималних, по девет бодова. Босна и Херцеговина освојила је шест, Естонија три, док су Кипар и Гибралтар без бодова.

У наредном, четвртом колу, 13. новембра 2016. године, састају се: Грчка - БиХ, Белгија - Естонија, Кипар - Гибралтар.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар