SP - Baždarević: Čestitke zbog igre i ponašanja!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević izjavio je nakon kvalifikacione utakmice protiv Kipra u Zenici da je bila zaslužena i lijepa pobjeda.

Fudbal 11.10.2016 | 14:30
SP - Baždarević: Čestitke zbog igre i ponašanja!
Fudbaleri Bosne i Hercegovine u trećem kolu Grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” večeras u Zenici teže nego se očekivalo pobijedili su Kipar, rezultatom 2:0. Oba gola postigao je kapiten Edin Džeko.

“Zaslužena i lijepa pobjeda. Čestitke zbog igre i ponašanja igrača i naroda koji je došao da nas bodri po ovako teškom vremenu. Mislim da su igrači učinili sve da pobijedimo večeras i da u nastavku kvalifikacija igramo još bolje“, kazao je Baždarević.

Ističući kao mora biti zadovoljan pobjedom i stvaranjem brojnih prilika, Baždarević je kazao kako se pokazalo da se opcija sa dva napadača pokazala izuzetno dobrom i efikasnom.

“Mislim da u budućnosti možemo računati na sve, ali ko god uđe u igru mora da donese ono najbolje. Cijela ekipa je bila spremna, pogotovo zbog prošle utakmice sa Kiprom, te prethodne utakmice u Briselu“, kazao je Baždarević.

I selektor Kipra Hristakis Hristoforu kazao je da je BiH zasluženo slavila pobjedu.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica i da BiH ima jako kvalitetan tim. Promijenili smo taktiku nakon meča sa Grčkom i trudili se da u kontranapadu postignemo neki gol. U prvom poluvremenu smo imali dvije prilike i nismo ih iskoristili, a u drugom je BiH igrala brzo i mi smo izgubili kontrolu nad igrom“, mišljenja je Hristoforu.

Poslije tri odigrana kola u Grupi H Belgija i Grčka imaju maksimalnih, po devet bodova. Bosna i Hercegovina osvojila je šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

U narednom, četvrtom kolu, 13. novembra 2016. godine, sastaju se: Grčka - BiH, Belgija - Estonija, Kipar - Gibraltar.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar