Грег: Рекао сам Бобију "носи се из Сан Антонија"!

Поп: Рекао сам Бобију да вуче своје дупе одавде! Грег Попович и Бобан Марјановић срели су се претходне ноћи у "Обурн Хилсу", што је био повод да се тренер Сан Антонија присети разговора пред растанак.

Кошарка 12.10.2016 | 12:45
Грег: Рекао сам Бобију "носи се из Сан Антонија"!
Сунчани Тексас заменио је ветровитим Детроитом, али и даље наступа за славну франшизу.

Српски горостас Бобан Марјановић и даље се навикава на Детроит Пистонсе, након прве НБА сезоне у каријери, током које је наговестио да може много у најјачој конкуренцији на свету неким сјајним партијама у Сан Антонио Спарсима.

Управо ова два тима срела су се у предсезони претходне ноћи на Обурн Хилсу, међутим Марјановић није добио прилику да се покаже против бившег тренера и саиграча. Али, није да није био тема...

Тренер Спарса Грег Попович, који је позвао Марјановића у НБА, открио је да је 28-годишњи кошаркаш желео да остане у Спарсима упркос далеко јачим понудама које је имао. Попович је додао да је био потребан посебан разговор са популарним "Бобијем" како би он схватио да је понуда Детроита она која се не одбија.

"Он је тако добар 'клинац', у једном тренутку морао сам да се потрудим да му објасним да 21 милион није исто што и три милиона. Рекао сам му: 'Вуци своје дупе одавде. Иди. Мораш да урадиш то'. Али, он се осећао лоше због тога", препричао је Попович разговор који је имао са Марјановићем током почетка јула, периода намењеног слободним и делимично слободним агентима да промене средину и потпишу нове уговоре.

Мајрановић, као МВП Евролиге у дресу Црвене звезде, потписао је једногодишњи уговор са Спарсима вредан 1,2 милиона долара по сезони, после чега су Спарси могли да га задрже само уколико изједначе понуду неког другог клуба. Догодило се да је Сан Антонио, који се налази у процесу смене генерација, био спреман да му пружи максимално три милиона долара, а да су Пистонси давали седам пута више.

Тако функционише НБА, једноставно играчи у тим ситуацијама не одлучују превише, иако је из Поповичеве изјаве јасно да је Марјановић био спреман да игра за далеко мање новца само да би био са Спарсима.

Но, 222 центиметара високи центар морао је у "Град мотора" где је дочекан са једнаким одушевљењем, као пре годину дана у Сан Антонију.

Репортер који прати Спарсе и који се сећа "Бобиманије" из прошле сезоне, у извештају из Мичигена наводи да је једнака фама дигнута око "Обурн Хилс Паласа" када се Србин појавио, да су навијачи тражили да се сликају, да добију аутограм, а да није био мали број оних који су носили дресове с његовим именом и бројем.

Но, Ван Гандија то није натерало да га убаци у игру...

"Свако ко га је упознао ужива у његовом друштву. Оно што људи прво виде је очигледно висина, али заправо се ради о веома добром момку", рекао је Ван Ганди.

На крају конференције за медије, Попович се још једном осврнуо на Марјановића и рекао да су сви у Сан Антонију знали да ће га изгубити већ после прве сезоне, у којој је био један од водећих играча у лиги када се упореде учинак и минути на терену, иако се радило о рукију.

"Знали смо да је отишао већ после неколико његових игара. То се дешава сваком тиму. Једноставно, изгубите играча јер морате да платите друге људе, а не можете да их платите све", поновио је Попович да је "селари кеп" (ограничен фонд за плате играча), у комбинацији са јаком понудом Детроита, био основни разлог због ког Марјановић није више "мамуза".

"Моја прва жеља била је да останем. Али, сада је већ све добро. Мислим да сам донео добру одлуку", рекао је Марјановић.

А, треба рећи и да је Ван Ганди много тога урадио да би добио Марјановића.

"Није било лако. Да бисмо ослободили 'селари кеп', морали смо да отпустимо Џоела Ентонија. Надам се да ће добити уговор са Спарсима. Џоел је један од најбољих професионалаца у овом послу. Овек је спреман да играч. Потребно нам је више Џоела Ентонија у лиги. Сви овде чекамо добре вести од њега", рекао је Ван Ганди.

Ентони је један од петорице играча који се у току ове предсезоне боре за уговор са Спарсима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар