Greg: Rekao sam Bobiju "nosi se iz San Antonija"!

Pop: Rekao sam Bobiju da vuče svoje dupe odavde! Greg Popovič i Boban Marjanović sreli su se prethodne noći u "Oburn Hilsu", što je bio povod da se trener San Antonija priseti razgovora pred rastanak.

Košarka 12.10.2016 | 12:45
Greg: Rekao sam Bobiju "nosi se iz San Antonija"!
Sunčani Teksas zamenio je vetrovitim Detroitom, ali i dalje nastupa za slavnu franšizu.

Srpski gorostas Boban Marjanović i dalje se navikava na Detroit Pistonse, nakon prve NBA sezone u karijeri, tokom koje je nagovestio da može mnogo u najjačoj konkurenciji na svetu nekim sjajnim partijama u San Antonio Sparsima.

Upravo ova dva tima srela su se u predsezoni prethodne noći na Oburn Hilsu, međutim Marjanović nije dobio priliku da se pokaže protiv bivšeg trenera i saigrača. Ali, nije da nije bio tema...

Trener Sparsa Greg Popovič, koji je pozvao Marjanovića u NBA, otkrio je da je 28-godišnji košarkaš želeo da ostane u Sparsima uprkos daleko jačim ponudama koje je imao. Popovič je dodao da je bio potreban poseban razgovor sa popularnim "Bobijem" kako bi on shvatio da je ponuda Detroita ona koja se ne odbija.

"On je tako dobar 'klinac', u jednom trenutku morao sam da se potrudim da mu objasnim da 21 milion nije isto što i tri miliona. Rekao sam mu: 'Vuci svoje dupe odavde. Idi. Moraš da uradiš to'. Ali, on se osećao loše zbog toga", prepričao je Popovič razgovor koji je imao sa Marjanovićem tokom početka jula, perioda namenjenog slobodnim i delimično slobodnim agentima da promene sredinu i potpišu nove ugovore.

Majranović, kao MVP Evrolige u dresu Crvene zvezde, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Sparsima vredan 1,2 miliona dolara po sezoni, posle čega su Sparsi mogli da ga zadrže samo ukoliko izjednače ponudu nekog drugog kluba. Dogodilo se da je San Antonio, koji se nalazi u procesu smene generacija, bio spreman da mu pruži maksimalno tri miliona dolara, a da su Pistonsi davali sedam puta više.

Tako funkcioniše NBA, jednostavno igrači u tim situacijama ne odlučuju previše, iako je iz Popovičeve izjave jasno da je Marjanović bio spreman da igra za daleko manje novca samo da bi bio sa Sparsima.

No, 222 centimetara visoki centar morao je u "Grad motora" gde je dočekan sa jednakim oduševljenjem, kao pre godinu dana u San Antoniju.

Reporter koji prati Sparse i koji se seća "Bobimanije" iz prošle sezone, u izveštaju iz Mičigena navodi da je jednaka fama dignuta oko "Oburn Hils Palasa" kada se Srbin pojavio, da su navijači tražili da se slikaju, da dobiju autogram, a da nije bio mali broj onih koji su nosili dresove s njegovim imenom i brojem.

No, Van Gandija to nije nateralo da ga ubaci u igru...

"Svako ko ga je upoznao uživa u njegovom društvu. Ono što ljudi prvo vide je očigledno visina, ali zapravo se radi o veoma dobrom momku", rekao je Van Gandi.

Na kraju konferencije za medije, Popovič se još jednom osvrnuo na Marjanovića i rekao da su svi u San Antoniju znali da će ga izgubiti već posle prve sezone, u kojoj je bio jedan od vodećih igrača u ligi kada se uporede učinak i minuti na terenu, iako se radilo o rukiju.

"Znali smo da je otišao već posle nekoliko njegovih igara. To se dešava svakom timu. Jednostavno, izgubite igrača jer morate da platite druge ljude, a ne možete da ih platite sve", ponovio je Popovič da je "selari kep" (ograničen fond za plate igrača), u kombinaciji sa jakom ponudom Detroita, bio osnovni razlog zbog kog Marjanović nije više "mamuza".

"Moja prva želja bila je da ostanem. Ali, sada je već sve dobro. Mislim da sam doneo dobru odluku", rekao je Marjanović.

A, treba reći i da je Van Gandi mnogo toga uradio da bi dobio Marjanovića.

"Nije bilo lako. Da bismo oslobodili 'selari kep', morali smo da otpustimo Džoela Entonija. Nadam se da će dobiti ugovor sa Sparsima. Džoel je jedan od najboljih profesionalaca u ovom poslu. Ovek je spreman da igrač. Potrebno nam je više Džoela Entonija u ligi. Svi ovde čekamo dobre vesti od njega", rekao je Van Gandi.

Entoni je jedan od petorice igrača koji se u toku ove predsezone bore za ugovor sa Sparsima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar