Младић из БиХ веза за напад на Париз и Брисел

Амерички портал "Ветеранс тудеј" објавио је чланак у којем наводи да је држављанин БиХ Езхер Бегановић главна веза за терористичке нападе у Паризу и Бриселу.

Босна и Херцеговина 11.10.2016 | 10:00
Младић из БиХ веза за напад на Париз и Брисел
Позивајући се на информације са "Викиликса", амерички портал тврди да је Бегановић од раније познат као део терористичке групе која је у БиХ учествовала у подметању експлозива и нападу на полицајце и повратнике.

"Ветеранс тудеј" истиче да је Бегановић један од администратора исламистичког портала САФ који уређује са још неколико портала у БиХ сличног садржаја, те један од главних припадника верске екстремне групе који, користећи друштвене мреже и виртуелни простор, привлачи екстремне и радикалне групе. Амерички портал напомиње да је САФ раније негирао повезаност са терористичком организацијом "Исламска држава".

Џевад Галијашевић, стручњак за борбу против тероризма, каже за "Новости" да је Езхер Бегановић био у рату у БиХ члан озлоглашеног одреда "Ел муџахедин" и то од самог оснивања одреда смрти, а који је познат по стравичним злочинима над Србима на подручју Возуће.

- Бегановић је у прошлости истраживан од стране безбедњака у БиХ, али никада није оптужен. Истраживала се његова умешаност у нападе на Хрвате у Средњој Босни, након завршетка рата - каже Галијашевић. - У последњих пар година налази се на челу портала САФ, који има интернет и штампано издање. На овом порталу се могу прочитати разне радикалне поруке, иако они немушто негирају да имају везе са радикалним исламом,

Галијашевић каже да Бегановић дефинитивно има јаке везе у БиХ када у су у питању радикални исламисти.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Дземо воли дзем, Дземо

11.10.2016 08:11

Ово је хит о заставник Дзему и његовом физиолоском проблему у његовој јединици знао је свако да му организам захтјева слатко Увеце кад војска и официри поздраве заставу и оду да спавају њега зелудац, пробавни тракт и цријева поцну да узнемиравају......... Заставник Дземо дезура ал' се брине сто немозе да заспе од љуте киселине срецом је заставник Дземо задузио резервне кљуцеве од кантине Усуња се и крене гозбу да спрема поредја десетак тегли од дзема скине сапку, узме касику и нема за Дзема висе проблема......... аставник Дземо целицна крила насе армије Дземо воли дзем, Дземо Дземо воли дзем Заставник Дземо све пусти у град кад се напије Изгубила све сам битке ал' јос водим рат Засто регрут врсак има да се кока игра с њима стара кука, питала фазана тузна птицо, кол'ко бројис дана....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир И.

11.10.2016 08:37

Водите под хитно овог момка у психијатријску болницу Соколац. Нисам дефинитивно задовољан његовим коментарима. Већ сам звао свога друга Милета ВБР-а (великог бају ратника) да му преко штеле обезбједи мјесто.

Name

рр

11.10.2016 08:12

Све би ја то и повјеровао само да се Галијасевиц не умјеса. Овако ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

11.10.2016 11:53

Муслимани из Федерације БиХ су похапсени у САД и осудјени због терористицког дјеловања у Америци па никоме ниста. Градјани Федерације су били умјесани у терористицки напад на во у Мадриду када је погинуо велики број цивила па опет никоме ниста. Мухадзедини из БиХ ратују по Сирији и другим арапским земљама сиреци тако на силу Ислам па опет никоме ниста. Исто це тако бити и овај пут са муслиманом ис Босне којег сада оптузују за логистицку подрску терористима ИД у Француској. Псеудо хрисцанска Западна Еуропе је сазрела због греха својих јер се она одрекла у пракси Бога Христа и Његовог уцења да постане зато калифат ИД!

Name

рс

11.10.2016 08:15

Па као да је то тајна.Сви знамо каква су хапсења по Техерану и да иза оних њихових смрдљивих цевабдзиница и бурегдзиница стоји ИСИЛ мафија којој то слузи као покрице да би прала паре за орузје којим праве терористицке акције по ЕУ.И сви ти Арапи су ту због рата који спремају али це их ЕУ и катилици спрзити зивим огњем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сековици

11.10.2016 08:33

Људи њи треба истребит да им се не зна Потомак нит било ста. Слозимо се срби да им ј... мајку

Name

ре сековиц

11.10.2016 10:43

Обриси слине сине...а ста це то срби да ураде.... пс питајте овог васег еxперт гдје је био током рата

Name

Кики

11.10.2016 08:56

Он да је каква веза са ИСИС-ом , био би вец у прдекани давних дана. Вецу је везу имао Галијасевиц, који се друзио са тим кретенима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сапуница

11.10.2016 08:57

Ово о Бегановићу ко' сапуница, сваки дан у наставцима, главни глумац Џевад Галијашевић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

11.10.2016 09:02

Поздрав за шековиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сда

11.10.2016 15:11

Сто за Сековице?

Name

Генерал

11.10.2016 09:23

А која глупост :) Класицни трговци орузјем као и они из Србије који продају Сиријским побуњеницима. Застава пецати на орузју :) Све је ствар лицне користи и не хватајте се национализма и фасизма то с превазидјене глупости. Данас је постало све ствар лицног профита а не из неких других претензија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цx

11.10.2016 10:28

Негде је била слика и Галијасевица у мудзахединском одреду у време рата,вероватно је зато постао еxперт за тероризам у рес-у има искство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

11.10.2016 13:18

Драго ми је то цути, а они их и даље подрзавају, добро се добрим враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МИХАИЛО

12.10.2016 04:42

Фати се лопате и крампа тамо гдје јеси заради себи шта сад ће зима да преживиш ову годину биједа си неписмена ти нешто знаш о Америци и Босанским Муслиманима имаш 4 разреде и књиге из петог које су већ струле као ти !

ОДГОВОРИТЕ