Магла на путевима у околини Власенице

На путу Власеница-Хан Пијесак, превој Хан Поглед, видљивост је јутрос смањена на 50 метара, а на путном правцу Власеница-Коњевић Поље на 100 метара, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 11.10.2016 | 09:15
Магла на путевима у околини Власенице
На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по мокрим и клизавим коловозима, а видљивост је мјестимично смањена у котлинама, уз ријечне токове, у вишим планинским предјелима.

У усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз због чега је неопходна максимално опрезна и спорија вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Ради извођења бојевог гађања, сутра од 11.00 до 16.00 часова биће на снази привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Кола-Стричићи, а возила ће бити преусмјерена на алтернативни правац Кола-Леденице-Стричићи.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном и магистралном путу М-17 /дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац/, са постављеном привременом сигнализацијом.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани", затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На дијелу магистралног пута Клашнице-Прњавор због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор предвиђене су свакодневне измјене у режиму одвијања саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, саобраћај је потпуно обустављен, а возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб биће повремених обустава саобраћаја у трајању до 10 минута, од 9.00 до 10.00 и од 13.00 до 15.00 часова.

Ради извођења минерских радова, на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код МХЕ Бочац, од 14.00 до 14.30 часова биће на снази привремена обустава саобраћаја.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача возила саобраћају једном траком.

У току су радови на пројекту "Реконструкција градског водоводног система Козарска Дубица-фаза два" на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један.

У току је реконструкција водоводне мреже, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Приједор-Козарац.

На дионици магистралног пута Козарска Дубица један-Приједор због реконструкције и проширења водоводног система у граду Приједору у току је измјена саобраћаја, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћа успорено, једном траком у дужини од 800 метара, док је због изградње острва на ријеци Врбас измијењен режим одвијања саобраћаја.

На дионици Челинац-Котор Варош и на дионици Котор Варош-Ободник биће измијењен режим одвијања саобраћаја због реконструкције и санације градске водоводне мреже општине Котор Варош.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова је измијењен режим саобраћања.

Због деминерских радова приверемено ће бити обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Теслић-Јелах, на локацији Врела, општина Теслић, од 8.00 до 16.00 часова. Саобраћај се обуставља на 30 минута, а пропуштање траје 15 минута.

Због деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, повремено се обуставља саобраћај на дионици магистралног пута Бродско Поље Република Српска/ФБиХ /Брусница/ од 8.00 до 15.00 часова.

На регионалном путу Котор Варош-Митровићи, због радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Мачковац-граница Републике Српске /Челић/, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На регионалном путу Укрина-Вијака, у Вијачанима се саобраћа повремено једном траком због радова на санацији коловоза, док се на регионалном путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћа једном коловозном траком.

На дионици магистралног пута дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ, због санације дијела коловоза на дионици ауто-пута Тарчин-Лепеница иза тунела Вис, саобраћај се у зони извођења радова одвија претицајном траком.

Повремене обуставе саобраћаја због минерских и деминерских радова, током дана актуелне су на магистралном путу Лончари-Орашје, у мјесту Дусине, од 8.00 до 16.00 часова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар