Magla na putevima u okolini Vlasenice

Na putu Vlasenica-Han Pijesak, prevoj Han Pogled, vidljivost je jutros smanjena na 50 metara, a na putnom pravcu Vlasenica-Konjević Polje na 100 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 11.10.2016 | 09:15
Magla na putevima u okolini Vlasenice
Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, a vidljivost je mjestimično smanjena u kotlinama, uz riječne tokove, u višim planinskim predjelima.

U usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz zbog čega je neophodna maksimalno oprezna i sporija vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Radi izvođenja bojevog gađanja, sutra od 11.00 do 16.00 časova biće na snazi privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, a vozila će biti preusmjerena na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom i magistralnom putu M-17 /dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac/, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani", zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor predviđene su svakodnevne izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj je potpuno obustavljen, a vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Radi izvođenja minerskih radova, na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE Bočac, od 14.00 do 14.30 časova biće na snazi privremena obustava saobraćaja.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu Ljubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača vozila saobraćaju jednom trakom.

U toku su radovi na projektu "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva" na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u gradu Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara, dok je zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog deminerskih radova priveremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Teslić-Jelah, na lokaciji Vrela, opština Teslić, od 8.00 do 16.00 časova. Saobraćaj se obustavlja na 30 minuta, a propuštanje traje 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje Republika Srpska/FBiH /Brusnica/ od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se saobraća povremeno jednom trakom zbog radova na sanaciji kolovoza, dok se na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraća jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH, zbog sanacije dijela kolovoza na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica iza tunela Vis, saobraćaj se u zoni izvođenja radova odvija preticajnom trakom.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Lončari-Orašje, u mjestu Dusine, od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar