СП: Џеко тек у другом полувремену срушио кипарски зид!

Босна и Херцеговина је савладала Кипар резултатом 2:0 (0:0) у Зеници у оквиру квалификација за Мундијал 2018. године у Русији. Оба гола постигао је капитен "змајева" Един Џеко.

Фудбал 10.10.2016 | 23:30
СП: Џеко тек у другом полувремену срушио кипарски зид!
Због тешког пораза у Бриселу, селектор "змајева" Мехмед Баждаревић је мало промијешао карте против условног речено лакшег ривала Кипра, али су гости дошли на "Билино поље" да се бране на све могуће начине како би остварили зацртани циљ - да оду кући непоражени.

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић направио је четири измјене у односу на утакмицу у Белгији, па су од првог минута на терену зеничког "Билиног поља" били Огњен Врањеш, Милан Ђурић, Тони Шуњић и Един Вишћа умјесто Ведада Ибишевића, Ервина Зукановића, Ермина Бичакчића и Мате Јајала.

Међутим, промјена и није донијела ништа посебно иако су "змајеви" били неупоредиво бољи ривал који је стварао, али и промашивао шансе. Најбољу у првом полувремену пропустио је Миралем Пјанић у петом минуту, кад је са неких 11 метара шутирао поред гола.

До одласка на одмор покушавали су Един Џеко и Милан Ђурић у неколико наврата, али мрежа се само једном затресла и то са вањске стране након ударца капитена "змајева".

Нису били задовољни гледаоци у Зеници, чак су се чули и понеки звиждуци приликом одласка играча у свлачионицу, али су у наставку ствари дошле на своје највише захваљујући Пјанићу и Џеки.

Први је био асистент, а други егзекутор најприје у 70, а онда и 81. минуту за другу побједу у квалификацијама за Мундијал у Русији. Један од хероја тријумфа био је и Изет Хајровић, који је уласком с клупе у 64. минуту подигао ниво игре и сигурно је дао велики допринос освајању три нова бода.

БиХ: Беговић, Врањеш, Спахић, Колашинац, Шуњић, Пјанић, Медуњанин, Лулић, Вишћа, Џеко, Ђурић

Кипар: Панаји, Доса Јуниор, Деметриу, Сотиро, Христофи, Александру, Лабан, Артиматас, Лаифис, Кастанос, Макрис

Утакмицу у Зеници, гдје је падала јака киша, судила је шпанска тројка на челу са Хавијером Естрадом са помоћницима Мигелом Мартинезом и Теодором Собрином.

Ни у осталим утакмицама Групе Х није било изненађења. Фаворити су одрадили посао по плану.

Према очекивањима Белгија се поиграла са Гибралтаром и послије три утакмице има девет бодова уз гол-разлику 13:0! Овај меч остаће упамћен по најбржем голу у историји квалификација за свјетска првенства. Наиме, Кристијан Бентеке је затресао мрежу противника послије само седам секунди.

Грчка је наставила да ниже тријумфе. Такође, трећи узастопни у квалификацијама остварила је на гостовању Естонији - 2:0. Торосидис је олакшао посао Хеленима, јер је већ у другом минуту постигао водећи гол. Све је било много лакше када је Стафилидис дуплирао предност послије 16 минута игре у другом дијелу.

Група Х

Босна и Херцеговина - Кипар 2:0 (0:0)
/Џеко 70, 81/

Естонија - Грчка 0:2 (0:2)
/Торосидис 2, Стафилидис 61/

Гибралтар - Белгија 0:6 (0:3)
/Бентеке 1, 43, 56, Вицел 19, Мартенс 51, Азар 79/

ТАБЕЛА: Белгија 9, Грчка 9, БиХ 6, Естонија 3, Кипар 0, Гибралтар 0.

Извор: мондо.ба

Фото: клиx.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

идемо

10.10.2016 21:55

Босно идемо Херцеговино..браво змајеви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wесq

11.10.2016 06:08

Знатно боље су се борили него против Белгије. Милан се борио ко лав. Лулиц и Висца претрцали по 10 км. Огњен неприкосновен на десном боку. Дзеко опет егзекутор. Белгији немогу окренут ципеле ал са осталим се могу носити.

Name

име

11.10.2016 02:15

Ни један цоментар о спорту а да је у питању национализам било би преко 100 .

ОДГОВОРИТЕ