Квинси Милер: У Звезди сам имао одличне саиграче и тренера!

Желео сам да учим, зато сам и дошао у Европу! "Знали смо да смо фаворити за освајање АБА лиге и Суперлиге Србије, зато смо тражили само две ствари - константност у игри и скромност", открива Американац.

Кошарка 15.10.2016 | 18:45
Квинси Милер: У Звезди сам имао одличне саиграче и тренера!
Квинси Милер. Један од хероја Црвене звезде прошле сезоне. Човек који је уткао себе у одбрани две најзначајније круне, али и историјском пласману у четвртфинале Евролиге. Али многим је навијачима црвено-белих зарио прст у око када је јавно од Звезде тражио свој новац (65.000 долара прим. аут.).

Поједине је за срце ујео и много раније, када је унапред потписао уговор са Макабијем, иако је тек требало да уђе у завршне битке са Црвеном звездом. Свашта је Квинси Милерправио на терену, газио европске великане редом, али је умео и да „зачини“ ван игралишта. 

Али његови играчки квалитети препоручили су га посрнулом кошаркашком гиганту, где је потписао милионски уговор. Али поново га је она немирна страна карактера умало скупо коштала. Дан када је у домовини отишао са друштвом да одигра партију баскета вероватно ће памтити до краја живота. Јер, не само што је доживео тешку повреду лигамената колена, већ је умало остао и без клуба. Ипак, на крају је Макаби одлучио да задржи Милера и пружи му пуну подршку у опоравку.

„Осетио сам да сам нешто гадно пореметио у колену. Знао сам да је нешто баш лоше, али нисам очекивао да ће бити толико. Ипак, било је“, почео је Милер причу за Еурохоопс.

А то није била прва повреда те врсте коју је проживео. Неколико година раније, тачније у данима када је био на колеџу, Милер је претрпео и кидање предњих укрштених лигамената, а управо је та повреда значајно утицала и на његову доступност у НБА лиги, али то како су га скаути посматрали.

Током Летње лиге 2015. године Милер је имао још једну тешку повреду, која га је дефинитивно одвојила од НБА, бар у мери у којој је он желео да учествује. Након силних опоравака, преласка из Детроита у Бруклин, долазак у Звезду видео је као прекретницу у каријери.

„Могу рећи да ми је прелаз с америчке на европску кошарку био лак. А знате зашто? Имао сам велику жељу да учим. Доласком у Европу био сам свестан да ћу играти другачију кошарку од оне на коју сам навикао. Али тада сам схватио да морам да постанем отворен за нове ствари и слушам шта други имају да кажу. Уосталом, у Звезди сам крај себе имао изванредне саиграче, али и тренера који су ми помогли“.

На крају највећи утицај на велики помак напред у каријери имало је то што је постао - шампион.

„Концентрација је била кључна за нас. Знали смо да смо фаворити за освајање АБА лиге и Суперлиге Србије, зато смо тражили само две ствари - константност у игри и скромност. Понекад смо се мало мучили јер иако смо имали неке велике европске победе, губили смо мечеве у АБА лиги. Зато смо и били други на табели пре почетка плеј-офа (иза Будућности прим. аут.), али онда смо сазрели и освојили обе титуле“.

Европи је показао сав таленат и арсенал којим располаже, а то је одмах натерало поједине НБА клубове да поново закуцају на врата Квинсија Милера. Али изабрао је Макаби.

„Када сам већ договорио сарадњу с Макабијем, добио сам неколико уносних НБА понуда. Али све сам то одбио. И нисам зажалио ниједног тренутка. Размишљао сам - ако су били ту овог лета, биће и следећег. Али није ми то ни важно, јер сам стварно желео да заиграм за Макаби. Знам да сам направио прави потез“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар