Намјеравамо "Турски ток" да реализујемо

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је са својим турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом разговарао о Турском току, те да су изразили намјеру да тај гасовод и реализују.

Свијет 10.10.2016 | 16:10
Намјеравамо "Турски ток" да реализујемо
На Свјетском енергетском конгресу, који се од 10. до 13. октобра одржава у Истанбулу, Путин је рекао да су недопустиви покушаји да се обузда развој енергетске индустрије зарад политичких амбиција појединих земаља.

"Под тим подразумијевам увођење све популарнијих санкција и ограничења доступности инвестиционих ресурса и технологија. Ти потези не дају резултата ни онима који то иницирају“, рекао је Путин.

Он је такође рекао да ц́е Русија остати поуздан глобални добављач енергената, будуц́и да они гарантују успјешно функционисање многих економија свијета.

Он је прецизирао да нафта и гас из Русије чине једну четвртину укупног енергетског баланса Европске уније.

„Потражња за нафтом и гасом и даље расте, иако не тим темпом као раније. Потражња за традиционалним енергентима не произилази искључиво из аутомобилске и енергетске индустрије таквих земаља као што су Кина и Индија, вец́ због тога што се нафта и гас прожимају у практично свим сферама живота", рекао је Путин.

ОПЕК-а Русија је спремна да подржи одлуку

Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) када је ријеч о замрзавању или чак смањењу нивоа експлоатације нафте, изјавио је Путин.

То је, како је рекао, највјероватније једина исправна одлука како би се очувала стабилност свјетске енергетске индустрије. Путин је додао да то ни на који начин нец́е нарушити тржишне механизме вец́ ц́е да убрза ребаланс тржишта.

(Спутњик)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јоца

10.10.2016 14:25

Ех Турци ,Турци,Направише тунел испод Босфора 13,5 км,мост преко Босфора,око 18000 км новог пута,хиљаде нових школа,нови трћи аеродроме у Истанбулу а сада и турски ток.Смијешно у односу на нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦтрлДел

10.10.2016 14:36

...Аеродром Требиње, АндрицГрад, студентски дом Пале, аутопут, воцњак....ихххх има тога..

Name

Бн69

10.10.2016 15:36

Али они нису имали референдум или анкету, не знам већ како је зову.

Name

yугословен

10.10.2016 15:23

ЉУДИ КАКО ДА ДОДИК НИЈЕ СА ЊИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаја

10.10.2016 15:58

То је лијепа вијест.Само да америка не упетља прсте и да даде зелено свјетло албаницима да праве нереде у Македонији мозда Србији или овде код нас.Јер амери хоце немире само цекају такве олаксице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

10.10.2016 17:44

ДРУГ МОРАМО ПРИХВАТИТИ ОВДЈЕ СЕ КУХА БОСАНСКИ ЛОНАЦ И БОСНА ЈЕ ЦРЕНТАР ТРЕЦЕГ СВЈЕТСКОГ РАТА