ЕП - Сивић: Побједа, па да чекамо жријеб за бараж!

Млада фудбалска репрезентација Србије у уторак затвара квалификације у групи за пласман на Европско првенство у Пољској.

Фудбал 10.10.2016 | 20:00
ЕП - Сивић: Побједа, па да чекамо жријеб за бараж!
Ривал је Словенија у Горњем Милановцу (17 сати), а изабраницима селектора Томислава Сивића довољан је и бод како би изборили бараж.

"Словенија је пре неколико дана поражена у Литванији, али ради се о доброј репрезентацији од које смо доживели једини пораз у овим квалификацијама. И управо тај детаљ нам представља велики мотив, јер желимо да покажемо како је то био само један лош дан. Хоћемо победу и верујем да ћемо у томе успети, а онда остаје да сачекамо жреб за бараж и име последњег ривала на путу до Европског првенства", изјавио је Сивић.

У односу на претходни дуел са Ирском, када су српски фудбалери после преокрета славили 3:1, селектор сада може да рачуна на Сергеја Милинковића-Савића, коме је истекла суспензију и Немању Антонова, који је оздравио.

"Овај пут због картона, нећемо моћи да рачунамо једино на Дарка Лазића. Хоћемо успешно да окончамо квалификације по групама, а онда мислима да се окренемо ка баражу", поручио је Сивић.

Србија у квалификационој Групи 2 тренутно заузима друго место са 20 бодова, иза Италије која има 23.

Уочи последњег кола, пласман на Европско првенство обезбедили су Чешка, Данска, Немачка, Енглеска, Португалија и Словачка.

Жреб за бараж је 14. октобра, а термини мечева су 7. и 15. новембар.

Првенство Европе на којем ће учествовати 12 репрезентација одржаће се од 16. до 30. јуна 2017. године у Пољској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар