После Хулка, Пелеа... стиже и Манџукић?!

Репрезентативац Хрватске добио је понуду из Кине "тешку" 32 милиона евра.

Фудбал 12.10.2016 | 12:30
После Хулка, Пелеа... стиже и Манџукић?!
Марио Манџукић могао би ове зиме да пређе у екипу Шангај Шенхуа, која му је понудила четворогодишњи уговор вредан чак 32 милиона евра, пише торински лист "Ла Стампа".

У случају да пристане, Манџукић би са годишњом платом од осам милиона евра престигао Луку Модрића (5,5) као најбоље плаћеног хрватског фудбалера.

Манџукић, који има 30 година, у Јувентусу је трећи нападач, иза Аргентинаца Игуаина и Дибале, што би уз астрономска примања могло да га "преломи" у правцу селидбе на Далеки исток.

Шангај Шенхуа ову сезону ће завршити на трећем или четвртом месту кинеске Суперлиге. У тиму шпанског стручњака Грегорија Манзана наступају Демба Ба из Сенегала, Нигеријац Обафеми Мартинс, Колумбијац Фреди Гварин...

Кинези су у последње време великим новцем привукли бројне реномиране фудбалере европских клубова, као што су Бразилац Хулк (Шангај СИПГ, годишња плата 20 милиона евра), Италијан Грацијано Пеле (Шандонг, плата 16 милиона евра), Аргентинац Езекијел Лавеци (Хебеи, плата 10 милиона евра), Бразилац Рамиреш (Ђангсу) и Колумбијац Џексон Мартинез (Гвангжу).

Марио Манџукић се афирмисао у загребачком Динаму, а онда играо за Волфсбург, Бајерн и Атлетико Мадрид.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар