Posle Hulka, Pelea... stiže i Mandžukić?!

Reprezentativac Hrvatske dobio je ponudu iz Kine "tešku" 32 miliona evra.

Fudbal 12.10.2016 | 12:30
Posle Hulka, Pelea... stiže i Mandžukić?!
Mario Mandžukić mogao bi ove zime da pređe u ekipu Šangaj Šenhua, koja mu je ponudila četvorogodišnji ugovor vredan čak 32 miliona evra, piše torinski list "La Stampa".

U slučaju da pristane, Mandžukić bi sa godišnjom platom od osam miliona evra prestigao Luku Modrića (5,5) kao najbolje plaćenog hrvatskog fudbalera.

Mandžukić, koji ima 30 godina, u Juventusu je treći napadač, iza Argentinaca Iguaina i Dibale, što bi uz astronomska primanja moglo da ga "prelomi" u pravcu selidbe na Daleki istok.

Šangaj Šenhua ovu sezonu će završiti na trećem ili četvrtom mestu kineske Superlige. U timu španskog stručnjaka Gregorija Manzana nastupaju Demba Ba iz Senegala, Nigerijac Obafemi Martins, Kolumbijac Fredi Gvarin...

Kinezi su u poslednje vreme velikim novcem privukli brojne renomirane fudbalere evropskih klubova, kao što su Brazilac Hulk (Šangaj SIPG, godišnja plata 20 miliona evra), Italijan Gracijano Pele (Šandong, plata 16 miliona evra), Argentinac Ezekijel Laveci (Hebei, plata 10 miliona evra), Brazilac Ramireš (Đangsu) i Kolumbijac Džekson Martinez (Gvangžu).

Mario Mandžukić se afirmisao u zagrebačkom Dinamu, a onda igrao za Volfsburg, Bajern i Atletiko Madrid.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar