Звездин фокус на Евролигу и "нову" Дарушафаку!

Милко Бјелица спреман је за евролигашки деби у дресу свог матичног клуба, против клуба за који је играо прошле сезоне.

Кошарка 11.10.2016 | 21:15
Звездин фокус на Евролигу и "нову" Дарушафаку!
Задовољни због сјајног старта сезоне, кошаркаши Црвене звезде мтс потпуно се окрећу првој "европској" обавези - отварању Евролиге.

У четвртак, на премијери нове сезоне елитног такмичења, тим Дејана Радоњића у хали "Александар Николић" дочекаће Дарушафаку, један од тимова који су овог лета привлачили највећу пажњу.

На челу са новим тренером Дејвидом Блатом, повратником у Европу из НБА лиге, турски састав долази у Београд у среду увече, практично 24 сата уочи дуела који дуго ишчекују и играчи и навијачи Звезде.

Милко Бјелица, нови-стари крилни центар црвено-белих, био је актер и претходног овогодишњег дуела два тима, с тим да је тада носио дрес Дарушафаке. Из тог разлога, боље од осталих зна снагу амбициозних гостију, иако истиче да је од његовог одласка клуб направио значајан број промена.

"Дарушафака је доста изменила састав, има пет-шест нових играча и сигурно је да је то сада нешто сасвим друго. Пратио сам их у припремном периоду, мислим да и даље немају пораз, али то наравно не мора ништа да значи", порука је искусне "четворке".

Дарушафака је у првом колу турског првенства у суботу победила Тофаш, упркос сјајног игри доскорашњег плејмејкера Звезде Василија Мицића (21 поен, шест тројки).

За разлику од пролећног гостовања црвено-белима, у којем се Бјелица посебно истакао, екипа из Истанбула у четвртак ће наступити на много "врелијем" паркету.

"Надам се да ћемо их пред нашим навијачима дочекати јако у таквом окружењу и наравно - надам се добром резултату", додао је Бјелица после тријумфа над Мегом.

Старт сезоне распламсао је машту навијача Звезде, који после четири убедљиве победе све гласније говоре о европским сновима и хватању у коштац са највећим клубовима континента. У таквој атмосфери, играчи Дејана Радоњића "спуштају лопту" и усмеравају мисли ка терену, иако признају да ни сами нису очекивали овакав октобарски залет.

"Нико није очекивао овако убедљив старт, као ни победе са оваквом разликом у све четири утакмице. У сваком случају, то је добро за нас, за самопоуздање, за увод у Евролигу, где смо свесни да нас чекају много јачи противници, већи изазови и мислим да ћемо спремни дочекати утакмицу у четвртак".

Као евролигашком ветерану, који је још од краја прошле деценије редован учесник најјачег такмичења, Бјелици повратак у елитни ранг такође буди додатну жељу.

"Мотивисан сам и једва чекам да почне Евролига, да заиграмо пред нашом публиком, која је феноменална. Мислим да подршка сигурно неће изостати од старта", подвукао је Бјелица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

'оми

11.10.2016 21:08

Напред

ОДГОВОРИТЕ