Zvezdin fokus na Evroligu i "novu" Darušafaku!

Milko Bjelica spreman je za evroligaški debi u dresu svog matičnog kluba, protiv kluba za koji je igrao prošle sezone.

Košarka 11.10.2016 | 21:15
Zvezdin fokus na Evroligu i "novu" Darušafaku!
Zadovoljni zbog sjajnog starta sezone, košarkaši Crvene zvezde mts potpuno se okreću prvoj "evropskoj" obavezi - otvaranju Evrolige.

U četvrtak, na premijeri nove sezone elitnog takmičenja, tim Dejana Radonjića u hali "Aleksandar Nikolić" dočekaće Darušafaku, jedan od timova koji su ovog leta privlačili najveću pažnju.

Na čelu sa novim trenerom Dejvidom Blatom, povratnikom u Evropu iz NBA lige, turski sastav dolazi u Beograd u sredu uveče, praktično 24 sata uoči duela koji dugo iščekuju i igrači i navijači Zvezde.

Milko Bjelica, novi-stari krilni centar crveno-belih, bio je akter i prethodnog ovogodišnjeg duela dva tima, s tim da je tada nosio dres Darušafake. Iz tog razloga, bolje od ostalih zna snagu ambicioznih gostiju, iako ističe da je od njegovog odlaska klub napravio značajan broj promena.

"Darušafaka je dosta izmenila sastav, ima pet-šest novih igrača i sigurno je da je to sada nešto sasvim drugo. Pratio sam ih u pripremnom periodu, mislim da i dalje nemaju poraz, ali to naravno ne mora ništa da znači", poruka je iskusne "četvorke".

Darušafaka je u prvom kolu turskog prvenstva u subotu pobedila Tofaš, uprkos sjajnog igri doskorašnjeg plejmejkera Zvezde Vasilija Micića (21 poen, šest trojki).

Za razliku od prolećnog gostovanja crveno-belima, u kojem se Bjelica posebno istakao, ekipa iz Istanbula u četvrtak će nastupiti na mnogo "vrelijem" parketu.

"Nadam se da ćemo ih pred našim navijačima dočekati jako u takvom okruženju i naravno - nadam se dobrom rezultatu", dodao je Bjelica posle trijumfa nad Megom.

Start sezone rasplamsao je maštu navijača Zvezde, koji posle četiri ubedljive pobede sve glasnije govore o evropskim snovima i hvatanju u koštac sa najvećim klubovima kontinenta. U takvoj atmosferi, igrači Dejana Radonjića "spuštaju loptu" i usmeravaju misli ka terenu, iako priznaju da ni sami nisu očekivali ovakav oktobarski zalet.

"Niko nije očekivao ovako ubedljiv start, kao ni pobede sa ovakvom razlikom u sve četiri utakmice. U svakom slučaju, to je dobro za nas, za samopouzdanje, za uvod u Evroligu, gde smo svesni da nas čekaju mnogo jači protivnici, veći izazovi i mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu u četvrtak".

Kao evroligaškom veteranu, koji je još od kraja prošle decenije redovan učesnik najjačeg takmičenja, Bjelici povratak u elitni rang takođe budi dodatnu želju.

"Motivisan sam i jedva čekam da počne Evroliga, da zaigramo pred našom publikom, koja je fenomenalna. Mislim da podrška sigurno neće izostati od starta", podvukao je Bjelica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

'omi

11.10.2016 21:08

Napred

ODGOVORITE