Видео - Новаков "ресет": По радост у Шангај!

Најбољи тенисер света на мастерсу у Кини, где брани трофеј, креће "новим путем" са другачијим приступом...

Тенис 10.10.2016 | 19:45
Видео - Новаков "ресет": По радост у Шангај!
Новак Ђоковић вратиће се на такмичењима после тачно месец дана одсуства. Најбољи тенисер планете браниће трофеј на мастерсу у Шангају, што ће му бити први турнир након УС Опена, када је у финалу поражен од Стена Вавринке.

Због повреде лакта направио је нешто дужу паузу, отказао у међувремену наступ у Пекингу, а у Шангају у другом колу очекује га дуел са Фабијом Фоњинијем.

"Тренирао сам добро последње две недеље и покушаћу у Шангају да се вратим трци са конкурентима", објаснио је Ђоковић.

Он је поновио да је након освајања првог трофеја у каријери на Ролан Гаросу, јединог гренд слема који му је недостајао у конкуренцији, постао свестан да не осећа радост приликом играња тениса и да му је сада приоритет да поново пронађе срећу и задовољство на терену.

"Могу да кажем да сам сада променио приступ. Последња три месеца била су обележена успонима и падовима. Био сам физички и прихички исцрпљен и било ми је неопходно да направим паузу. Сада ми је на првом месту само да поново уживам на терену, а све остало је мање важно", рекао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер рекао је да ће се неке ствари променити из корена.

"Променио сам начин размишљања. Сам сам се променио. Више нисам онај исти тенисер од пре три, или шест месеци. Развијам се сваки дан, покушавам да упознам себе боље и да схватим шта живот нуди. Не знам шта нуди будућност, јер то не можеш да предвидиш, али једини начин да предвидиш будућност је да је створиш. Не желим да размишљам шта ће се десити, или шта је било, размишљамо само о садашњости. Ако не играм полуфинале или финале неког турнира, или не освојим трофеј, то не значи да то не желим, али је чињеница да ми такве ствари нису доносиле радост у претходно време. Нисам осећао задовољство на путу до њих... Циљ и даље исти - на терену пружити максимум на сваком мечу, али не желим да више осећам притисак због турнира и трофеја које нисам још освојио, или рекорда које нисам стигао. Захвалан сам на ономе што сам постигао до сада. Тренутно сам у тој фази, па ћемо видети шта ће бити", навео је Ђоковић.

Новак је навео да је то можда најбољи начин да се избегне притисак.

"Рекао сам да ми је до скоро тенис доносио радост, да сам уживао у томе, али су велики резултати и успеси почели да се намећу као нормалне ствари. Очекивања јавности су велика и у последње време и ја и мој тим осетили смо велики притисак. То мора да се промени јер вам такве ствари поремете равнотежу, како на терену, тако и у животу, изгубите баланс који је најважнији у свему. Циљ је остати смирен, бити без оптерећења, пронаћи оптимално стање ума, јер само то доноси радост. Том циљу тежим и идем тим путем, а колико ће он бити дуг, то ћемо видети", навео је Ђоковић.

Оно што је извесно је да ће Ђоковић у Шангају имати велику подршку са трибина. Да је веома омиљен у најмногољуднијој земљи света осетио је већ по доласку на аеродром.

Српски тенисер одбрану трофеја у Шангају почиње у уторак у подне, а колико му је пауза и "ресетовање" у претходном периоду заиста помогло видећемо врло брзо.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар