Протести против изборне крађе сутра у 5 до 12

Коалиција “Бијељина побјеђује” сутра ће у пет до дванаест организовати мирне протесте против, како су рекли, изборне крађе када ће бити потписана и Декларација о нелегитимности актуелног градоначелника Миће Мићића.

Република Српска 10.10.2016 | 22:56
Протести против изборне крађе сутра у 5 до 12
Сваки дан појављује се све више доказа о изборној крађи у Бијељини који ће бити понуђени Централној изборној комисији на разматрање, саопштено је на конференцији за новинаре Коалиције “Бијељина побјеђује” и истакнуто да су сутрашњи протести усмјерени против таквих манипулација.

Ова коалиција је ангажовала и правни тим који ће радити на утврђивању чињеничног стања како би се коначно сазнало ко је истински побједник. Иако је било дозвољено поновно бројање гласова на 16 бирачких мјеста у Бијељини.

Златко Максимовић, кандидат Коалиције “Бијељина побјеђује” за градоначелника истиче: “Није пребројавано за градоначелника и то је управо оно што ми тражимо. Ми тражимо да се изврши пребројавање у Јањи, насељу Томбак и на осталим мјестима. Сигурни смо да ту има много неправилности.”

Недељко Ћорић, нослилац Одборничке листе СНСД-а, рекаоо је да се сада појављује огроман број лица који на дан избора нису били присутни у Бијељини, али имамо сазнања и доказе да су гласали, односно да је неко злоупотријебио личне карте и гласао умјесто њих.

Из Коалиције “Бијељина побјеђује” је истакнуто да ће сутрашњи протести бити мирни и достојанствени и да ће том приликом бити потписана и Декларација о нелегитимности актуелног градоначелника Миће Мићића.

Све док не докаже да су у Бијељини вршене изборне преваре, Коалиција “Бијељина побјеђује” неће одустати и неће признати резултате избора.

(БН телевизија)