Protesti protiv izborne krađe sutra u 5 do 12

Koalicija “Bijeljina pobjeđuje” sutra će u pet do dvanaest organizovati mirne proteste protiv, kako su rekli, izborne krađe kada će biti potpisana i Deklaracija o nelegitimnosti aktuelnog gradonačelnika Miće Mićića.

Republika Srpska 10.10.2016 | 22:56
Protesti protiv izborne krađe sutra u 5 do 12
Svaki dan pojavljuje se sve više dokaza o izbornoj krađi u Bijeljini koji će biti ponuđeni Centralnoj izbornoj komisiji na razmatranje, saopšteno je na konferenciji za novinare Koalicije “Bijeljina pobjeđuje” i istaknuto da su sutrašnji protesti usmjereni protiv takvih manipulacija.

Ova koalicija je angažovala i pravni tim koji će raditi na utvrđivanju činjeničnog stanja kako bi se konačno saznalo ko je istinski pobjednik. Iako je bilo dozvoljeno ponovno brojanje glasova na 16 biračkih mjesta u Bijeljini.

Zlatko Maksimović, kandidat Koalicije “Bijeljina pobjeđuje” za gradonačelnika ističe: “Nije prebrojavano za gradonačelnika i to je upravo ono što mi tražimo. Mi tražimo da se izvrši prebrojavanje u Janji, naselju Tombak i na ostalim mjestima. Sigurni smo da tu ima mnogo nepravilnosti.”

Nedeljko Ćorić, noslilac Odborničke liste SNSD-a, rekaoo je da se sada pojavljuje ogroman broj lica koji na dan izbora nisu bili prisutni u Bijeljini, ali imamo saznanja i dokaze da su glasali, odnosno da je neko zloupotrijebio lične karte i glasao umjesto njih.

Iz Koalicije “Bijeljina pobjeđuje” je istaknuto da će sutrašnji protesti biti mirni i dostojanstveni i da će tom prilikom biti potpisana i Deklaracija o nelegitimnosti aktuelnog gradonačelnika Miće Mićića.

Sve dok ne dokaže da su u Bijeljini vršene izborne prevare, Koalicija “Bijeljina pobjeđuje” neće odustati i neće priznati rezultate izbora.

(BN televizija)