Колико пјевачи троше на снимање спотова?

Славне музичке звијезде, у жељи да што боље представе своје пјесме, огромне своте новца троше на снимање спотова.

Србија 10.10.2016 | 15:20
Колико пјевачи троше на снимање спотова?
Цијене снимања превазилазе све могућности "обичног" човјека.

Тако је примјер Бритни Спирс екранизацију своје пјесме "Тоxиц" платила читавих милион долара, а да ствар буде још гора, тај спот није ни у Топ 10 најскупљих музичких видеа на свијету.

Али шта је са домаћим пјевачима и пјевачицама? Колико они троше новца да би снимили спот за неку од својих пјесама?

Наравно, њихови буџети су много мањи, што се између осталог и примјети на самим спотовима. У зависности од тога шта извођач жели, цијене спотова се од прихватљивих 600, па до неколико десетина хиљада евра.

Једна од најскупљих видео продукција у Србији, а самим тим и у цијелом региону је "Вижуал инфинити", а ако имате жељу да сарађујете с њима мораћете да издвојите од 10.000 евра, па навише.

Поп певачица, Наташа Беквалац, издваја веће количине новца за екранизације пјесама. Напримјер, круже приче да је екранизација пјесме "Позитивна" новосадску љепотицу коштала око 30.000 евра, јер је морала да отпутује на Ибицу и на тај пут са собом поведе.

Како пише портал "Србијаданас.цом", спот за пјесму "Београд прича" пјевачице Емине Јаховић и Џенана Лончаревића коштао је око 8.000 евра, а велику суму новца Емина је издвојила за потребе спота "Опет си с њом".

Снимање спота за пјесму "Милион долара" пјевачицу Ану Николић није коштало 1.000.000 долара, али није било ни јефтино. Према неким изворима, Николићева је морала за то задовољство да издвоји више хиљада евра.

Чак 20.000 евра морала је да издвоји Сека Алексић за спот пјесме "Аспирин" 2007. године. Или се бар тако прича.

У сваком случају је примјетно да су прохтјеви музичких звијезда из региона много порасли, па нема сумње да екранизације својих пјесама скупо и плаћају. Колико им то помаже да стекну и задрже славу, само они знају.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

боро

10.10.2016 13:56

Они и попови су заштићени ко међеди , сви други морају порез плаћати само они ништа и никоме .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

10.10.2016 16:05

Све оне нису ништа издвојиле сем сто су шириле ноге квази бизнисменима чији радници раде за 200 евра али су широке руке према свалеркама.

ОДГОВОРИТЕ