Koliko pjevači troše na snimanje spotova?

Slavne muzičke zvijezde, u želji da što bolje predstave svoje pjesme, ogromne svote novca troše na snimanje spotova.

Srbija 10.10.2016 | 15:20
Koliko pjevači troše na snimanje spotova?
Cijene snimanja prevazilaze sve mogućnosti "običnog" čovjeka.

Tako je primjer Britni Spirs ekranizaciju svoje pjesme "Toxic" platila čitavih milion dolara, a da stvar bude još gora, taj spot nije ni u Top 10 najskupljih muzičkih videa na svijetu.

Ali šta je sa domaćim pjevačima i pjevačicama? Koliko oni troše novca da bi snimili spot za neku od svojih pjesama?

Naravno, njihovi budžeti su mnogo manji, što se između ostalog i primjeti na samim spotovima. U zavisnosti od toga šta izvođač želi, cijene spotova se od prihvatljivih 600, pa do nekoliko desetina hiljada evra.

Jedna od najskupljih video produkcija u Srbiji, a samim tim i u cijelom regionu je "Vižual infiniti", a ako imate želju da sarađujete s njima moraćete da izdvojite od 10.000 evra, pa naviše.

Pop pevačica, Nataša Bekvalac, izdvaja veće količine novca za ekranizacije pjesama. Naprimjer, kruže priče da je ekranizacija pjesme "Pozitivna" novosadsku ljepoticu koštala oko 30.000 evra, jer je morala da otputuje na Ibicu i na taj put sa sobom povede.

Kako piše portal "Srbijadanas.com", spot za pjesmu "Beograd priča" pjevačice Emine Jahović i Dženana Lončarevića koštao je oko 8.000 evra, a veliku sumu novca Emina je izdvojila za potrebe spota "Opet si s njom".

Snimanje spota za pjesmu "Milion dolara" pjevačicu Anu Nikolić nije koštalo 1.000.000 dolara, ali nije bilo ni jeftino. Prema nekim izvorima, Nikolićeva je morala za to zadovoljstvo da izdvoji više hiljada evra.

Čak 20.000 evra morala je da izdvoji Seka Aleksić za spot pjesme "Aspirin" 2007. godine. Ili se bar tako priča.

U svakom slučaju je primjetno da su prohtjevi muzičkih zvijezda iz regiona mnogo porasli, pa nema sumnje da ekranizacije svojih pjesama skupo i plaćaju. Koliko im to pomaže da steknu i zadrže slavu, samo oni znaju.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

boro

10.10.2016 13:56

Oni i popovi su zaštićeni ko međedi , svi drugi moraju porez plaćati samo oni ništa i nikome .

ODGOVORITE
Name

Zool

10.10.2016 16:05

Sve one nisu ništa izdvojile sem sto su širile noge kvazi biznismenima čiji radnici rade za 200 evra ali su široke ruke prema svalerkama.

ODGOVORITE