Трагичан догађај који је шокирао Србију

Смрт осмогодишњака Раденка Никодиновића после прелома руке задобијеног током игре шокирала је Србију, а дан након што је јавност упозната са случајем и сумњама родитеља у исправност поступања у Општој болници у Лозници у којој је мали Раденко лечен - најављено је спровођење надзора.

Србија 10.10.2016 | 13:07
Трагичан догађај који је шокирао Србију
За почетак, у Општој болници у Лозници у току је унутрашњи надзор поводом овог случаја, а из те здравствене установе најављују да ће бити спроведен и спољашњи надзор.

"Трагедија је неописива и неизмерива. Дете је прегледано и збринуто у Општој болници, а због компликација упућено у Институт за мајку и дете у Београд. Данас је организован унутрашњи надзор а очекујемо и спољашњи. О резултатима јавност ће бити благовремено и адекватно обавештена", наводи се у саопштењу које је потписала в. д. директора др Мира Вучетић.

Уместо конкретних одговора, родитељи малог Раденка за сада су добили само саучешће болнице у којој је њихов син неколико дана лечен и праћен.

Трагедија каква није скоро забележена у лозничком крају догодила се шест дана после прелома руке који је дечак Раденко задобио у недељу 2. октобра током игре.

Њега су родитељи истог дана превезли до лозничке болнице где му је на одељењу ортопедије указана помоћ и стављен гипс. Према тврдњама оца Милана и мајке Зорице, дечак није задржан у болници иако је на руци био отворен прелом, а компликације и температура јавиле се се код куће већ исте вечери.

Тек у среду, када је било очигледно да се дечак не осећа добро и да је рука модра, задржан је на одељењу, а исте вечери упућен у Институт за мајку и дете у Београду.

Борба лекара да Раденку спасу најпре руку, а потом и живот, није дала жељене резултате и дечак је због инфекције преминуо у суботу 8. октобра око 9.45. Обдукциони налази требало би да потврде и разјасне све детаље и узроке трагичног краја детета које је у крају било познато по својој изузетној спретности, ведрини и доброти.

Породица Никодиновић, којој већ два дана родбина и пријатељи далазе да изјаве саучешће, очекује резултате обдукције, а сахрану дечака планирају за уторак.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бн

10.10.2016 11:12

Познати српски доктори

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

10.10.2016 12:23

Не само српски такви су и наси како не данас највеца будала заврси факултет. Молим вас кад цујес колико ми добијемо др. наука годисње. Тоје страсно висе него цијела њемацка.

Name

А ЈОЈ !!

10.10.2016 11:29

Брате катастрофа,недоБог никоме,то је јавашлук љекара,то је морала бити велика инфекција,отворени прелом...јадни родитељи :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

10.10.2016 11:35

Не дај Боже никоме. Надам се да ће тај доцтор у затвор, али ипак.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

10.10.2016 12:32

Јадно дијете,јадни родитељи-том доктору забранити рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоњиц град

10.10.2016 16:05

Када у болницама раде доктори психопате са дијагнозом сизифреније....породицни доктори правосназно осудјивани.

ОДГОВОРИТЕ