Tragičan događaj koji je šokirao Srbiju

Smrt osmogodišnjaka Radenka Nikodinovića posle preloma ruke zadobijenog tokom igre šokirala je Srbiju, a dan nakon što je javnost upoznata sa slučajem i sumnjama roditelja u ispravnost postupanja u Opštoj bolnici u Loznici u kojoj je mali Radenko lečen - najavljeno je sprovođenje nadzora.

Srbija 10.10.2016 | 13:07
Tragičan događaj koji je šokirao Srbiju
Za početak, u Opštoj bolnici u Loznici u toku je unutrašnji nadzor povodom ovog slučaja, a iz te zdravstvene ustanove najavljuju da će biti sproveden i spoljašnji nadzor.

"Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komplikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor a očekujemo i spoljašnji. O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaveštena", navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Umesto konkretnih odgovora, roditelji malog Radenka za sada su dobili samo saučešće bolnice u kojoj je njihov sin nekoliko dana lečen i praćen.

Tragedija kakva nije skoro zabeležena u lozničkom kraju dogodila se šest dana posle preloma ruke koji je dečak Radenko zadobio u nedelju 2. oktobra tokom igre.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips. Prema tvrdnjama oca Milana i majke Zorice, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra oko 9.45. Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja deteta koje je u kraju bilo poznato po svojoj izuzetnoj spretnosti, vedrini i dobroti.

Porodica Nikodinović, kojoj već dva dana rodbina i prijatelji dalaze da izjave saučešće, očekuje rezultate obdukcije, a sahranu dečaka planiraju za utorak.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bn

10.10.2016 11:12

Poznati srpski doktori

ODGOVORITE
Name

XY

10.10.2016 12:23

Ne samo srpski takvi su i nasi kako ne danas najveca budala zavrsi fakultet. Molim vas kad cujes koliko mi dobijemo dr. nauka godisnje. Toje strasno vise nego cijela njemacka.

Name

A JOJ !!

10.10.2016 11:29

Brate katastrofa,nedoBog nikome,to je javašluk ljekara,to je morala biti velika infekcija,otvoreni prelom...jadni roditelji :(

ODGOVORITE
Name

Sandra

10.10.2016 11:35

Ne daj Bože nikome. Nadam se da će taj doctor u zatvor, ali ipak.....

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

10.10.2016 12:32

Jadno dijete,jadni roditelji-tom doktoru zabraniti rad.

ODGOVORITE
Name

Mrkonjic grad

10.10.2016 16:05

Kada u bolnicama rade doktori psihopate sa dijagnozom sizifrenije....porodicni doktori pravosnazno osudjivani.

ODGOVORITE