Митровић: Тадић је велемајстор, то се види из авиона!

Фудбалски репрезентативац Србије Александар Митровић рекао је да су му постигнути голови против Аустрије повратили самопоуздање.

Фудбал 10.10.2016 | 11:30
Митровић: Тадић је велемајстор, то се види из авиона!
Митровић је додао да је пресрећан што је национала селекција током овог окупљања остварила две победе.

"Голове ми много значе за самопоуздање... Можда је могао још који гол да буде, али то је сада небитно. Најбитније да смо играли добар фудбал, иако је било доста осцилација. Драго ми што смо испунили циљ током овог окупљања, а то су свих шест бодова", рекао је Митровић.

Репрезентација Србије је победила Аустрију у Београду са 3:2, а два гола постигао је Митровић, оба на асистенцију Душана Тадића.

"Дућа је мајстор, то се види из авиона... Рекао ми је да је укључио навигацију, па ме зато нашао двапут. Он је невероватан играч, драго ми је што имам могућност да играм с њим", казао је Митровић уз осмех и додао да Тадић има квалитет да игра за неке од најквалитетнијих клубова на свету.

Србија је после три кола је прва на табели Групе Д квалификација за Светско првенство са седам бодова, колико има и Ирска, али и лошију гол разлику.

Митровић је рекао да је атмосфера у репрезентацији позитивна после две узастопне победе и додао да су сви "свесни да су тек на почетку квалификација".

"Утакмица с Аустријом је била тешка, могли смо ми да постигнемо још неки гол, али су могли и они. Најбитније да смо победили. Сада смо сви срећни и задовољни, атмосфера је позитивна и у таквом расположењу дочекујемо наредну утакмицу с Велсом", казао је Митровић.

Лука Миливојевић није крио задовољство после оствареног учинка Србије, али је и напоменуо да екипа не сме да упадне у еуфорију због првог места.

"Освојили смо важна три бода за самопоуздање и за прво место у групи. Не треба да будемо много еуфорични, успели смо на жељу и хтење да победимо, али имамо још много да радимо. Неће бити лако до краја квалификација".

И Антонио Рукавина истакао је значај освајања три бода против директног конкурента у групи.

"Посебно смо били мотивисани када смо чули да је Велс кикснуо против Грузије. Не би требало да падамо у еуфорију, има још много да се игра, а морамо и да поправимо игру у одбрани", закључио је Рукавина.

Србија има разлога за задовољство, али и временада анализира и поправи оно што још не штима, будући да их наредни меч очекује 12. новембра против Велса, у Кардифу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар