Mitrović: Tadić je velemajstor, to se vidi iz aviona!

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da su mu postignuti golovi protiv Austrije povratili samopouzdanje.

Fudbal 10.10.2016 | 11:30
Mitrović: Tadić je velemajstor, to se vidi iz aviona!
Mitrović je dodao da je presrećan što je nacionala selekcija tokom ovog okupljanja ostvarila dve pobede.

"Golove mi mnogo znače za samopouzdanje... Možda je mogao još koji gol da bude, ali to je sada nebitno. Najbitnije da smo igrali dobar fudbal, iako je bilo dosta oscilacija. Drago mi što smo ispunili cilj tokom ovog okupljanja, a to su svih šest bodova", rekao je Mitrović.

Reprezentacija Srbije je pobedila Austriju u Beogradu sa 3:2, a dva gola postigao je Mitrović, oba na asistenciju Dušana Tadića.

"Duća je majstor, to se vidi iz aviona... Rekao mi je da je uključio navigaciju, pa me zato našao dvaput. On je neverovatan igrač, drago mi je što imam mogućnost da igram s njim", kazao je Mitrović uz osmeh i dodao da Tadić ima kvalitet da igra za neke od najkvalitetnijih klubova na svetu.

Srbija je posle tri kola je prva na tabeli Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa sedam bodova, koliko ima i Irska, ali i lošiju gol razliku.

Mitrović je rekao da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna posle dve uzastopne pobede i dodao da su svi "svesni da su tek na početku kvalifikacija".

"Utakmica s Austrijom je bila teška, mogli smo mi da postignemo još neki gol, ali su mogli i oni. Najbitnije da smo pobedili. Sada smo svi srećni i zadovoljni, atmosfera je pozitivna i u takvom raspoloženju dočekujemo narednu utakmicu s Velsom", kazao je Mitrović.

Luka Milivojević nije krio zadovoljstvo posle ostvarenog učinka Srbije, ali je i napomenuo da ekipa ne sme da upadne u euforiju zbog prvog mesta.

"Osvojili smo važna tri boda za samopouzdanje i za prvo mesto u grupi. Ne treba da budemo mnogo euforični, uspeli smo na želju i htenje da pobedimo, ali imamo još mnogo da radimo. Neće biti lako do kraja kvalifikacija".

I Antonio Rukavina istakao je značaj osvajanja tri boda protiv direktnog konkurenta u grupi.

"Posebno smo bili motivisani kada smo čuli da je Vels kiksnuo protiv Gruzije. Ne bi trebalo da padamo u euforiju, ima još mnogo da se igra, a moramo i da popravimo igru u odbrani", zaključio je Rukavina.

Srbija ima razloga za zadovoljstvo, ali i vremenada analizira i popravi ono što još ne štima, budući da ih naredni meč očekuje 12. novembra protiv Velsa, u Kardifu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar