Стравична несрећа на прузи код Краљева

"Чуо сам снажан ударац. Док сам сам изашао из куће и стигао до пружног прелаза видео сам смрскан ауто поред пруге, и мртва тела", описује један од очевидаца потресну сцену на пружном прелазу у месту Адрани код Краљева, где су јуче живот изгубиле две особе.

Србија 10.10.2016 | 10:06
Стравична несрећа на прузи код Краљева
У удесу који се у недељу око 15 сати догодио на пружном прелазу у месту Адрани код Краљева, погинуло је двоје људи који су се возили у ауту. Како незванично сазнајемо, настрадао је возач Р.А. (50) из Краљева, и за сада неидентификована жена која је била на месту сувозача. Они су се сударили са путничким возом који је саобраћао на релацији Краљево – Пожега.

"Воз се зауставио стотинак метара даље. Ауто се највероватније кретао из Адрана ка месту Јарчујак. По овоме што сам видео, највероватније да возач аута није стао, јер се чула сирена воза који се приближавао прелазу", рекао је очевидац којег смо затекли на месту несреће.

Р.А. је возио „опел вектру“, и код њега су пронађена документа, док жена која је била са њим није имала документа код себе, па није могла бити ни идентификована у тренутку судара који је био катастрофалан.



"Ауто је од судара био потпуно смрскан, а тела су испала из њега и остала поред пруге. Стравичан призор", чуло се међу мештанима који су коментарисали.

Слободан Миутиновић, који живи одмах уз пружни прелаз, рекао нам је да је у последњих петнаестак година било бар двадесет судара са возима, на истом месту.

"Ово је други пут да се завршава са смртним исходом. Постоји знак стоп и знак за пружни прелаз са обе стране. Не знам, шта се дешава код возача у том тренутку. Морате бити веома опрезни када прелазите преко оваквих прелаза", рекао нам је Слободан.

Пре три године аутомобил којим је управљао Марко Бељаковић (31) из Адрана, ударио је воз на пружном прелазу који се испред прелаза на коме су погинули мушкарац И жена. Бељаковић, који је живио у непосредној близини места незгоде, са тешким повредама преминуо је у краљевачкој болници. Воз је након судара око 150 метара вукао аутомобил марке "голф".

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реконструкција

10.10.2016 10:25

Крива је власт и они који владају што нису модернизовали прузне прелазе! Јос сто година их неце све модернизовати и осигурати! Узас! Покој им дусама.

ОДГОВОРИТЕ