Stravična nesreća na pruzi kod Kraljeva

"Čuo sam snažan udarac. Dok sam sam izašao iz kuće i stigao do pružnog prelaza video sam smrskan auto pored pruge, i mrtva tela", opisuje jedan od očevidaca potresnu scenu na pružnom prelazu u mestu Adrani kod Kraljeva, gde su juče život izgubile dve osobe.

Srbija 10.10.2016 | 10:06
Stravična nesreća na pruzi kod Kraljeva
U udesu koji se u nedelju oko 15 sati dogodio na pružnom prelazu u mestu Adrani kod Kraljeva, poginulo je dvoje ljudi koji su se vozili u autu. Kako nezvanično saznajemo, nastradao je vozač R.A. (50) iz Kraljeva, i za sada neidentifikovana žena koja je bila na mestu suvozača. Oni su se sudarili sa putničkim vozom koji je saobraćao na relaciji Kraljevo – Požega.

"Voz se zaustavio stotinak metara dalje. Auto se najverovatnije kretao iz Adrana ka mestu Jarčujak. Po ovome što sam video, najverovatnije da vozač auta nije stao, jer se čula sirena voza koji se približavao prelazu", rekao je očevidac kojeg smo zatekli na mestu nesreće.

R.A. je vozio „opel vektru“, i kod njega su pronađena dokumenta, dok žena koja je bila sa njim nije imala dokumenta kod sebe, pa nije mogla biti ni identifikovana u trenutku sudara koji je bio katastrofalan."Auto je od sudara bio potpuno smrskan, a tela su ispala iz njega i ostala pored pruge. Stravičan prizor", čulo se među meštanima koji su komentarisali.

Slobodan Miutinović, koji živi odmah uz pružni prelaz, rekao nam je da je u poslednjih petnaestak godina bilo bar dvadeset sudara sa vozima, na istom mestu.

"Ovo je drugi put da se završava sa smrtnim ishodom. Postoji znak stop i znak za pružni prelaz sa obe strane. Ne znam, šta se dešava kod vozača u tom trenutku. Morate biti veoma oprezni kada prelazite preko ovakvih prelaza", rekao nam je Slobodan.

Pre tri godine automobil kojim je upravljao Marko Beljaković (31) iz Adrana, udario je voz na pružnom prelazu koji se ispred prelaza na kome su poginuli muškarac I žena. Beljaković, koji je živio u neposrednoj blizini mesta nezgode, sa teškim povredama preminuo je u kraljevačkoj bolnici. Voz je nakon sudara oko 150 metara vukao automobil marke "golf".

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rekonstrukcija

10.10.2016 12:25

Kriva je vlast i oni koji vladaju što nisu modernizovali pruzne prelaze! Jos sto godina ih nece sve modernizovati i osigurati! Uzas! Pokoj im dusama.

ODGOVORITE