Власник ФК Џаја неће да напусти кућу

Уз присуство великог броја полицајаца те припадника Јединице за подршке почела је деложација Миливоја Глишића, власника ФК Џаја. У Врбањи гдје се и налази спорни објекат одвија се права драма.

Република Српска 10.10.2016 | 08:56
Власник ФК Џаја неће да напусти кућу
Наиме на долазак два полицајца и судског извршиоца укућани су реаговали бурно, повицима, псовкама и пријетњема након чега је према кући упућен комби Јединице за подршку (ЈЗП), кола хитне помоћи а очекују се и ватрогасци.

Након тога припадници МУП-а Републике Српске отјерали су новинаре из видокруга куће и на тај начин онемогућили припадницима медија да раде свој посао.

Миливоје Глишић је отац пјевача Даде Глишића. Након седам година правне битке, бројних међусобних оптужби, кривичних пријава, па чак и пријетњи, данас би се коначно требала ставити тачка на спор између бањалучког клуба ФК Јединство на једној и ФК Џаја и познатог бањалучког музичара Даде Глишића на другој страни.

Како је раније најављено данас је заказана принудна деложација Џаје и Глишића са имовине у Врбањи, а због бројних контроверзи које су пратиле цијели случај, деложација ће бити спроведена уз асистенцију специјалне и судске полиције.

ФК Јединство је на својој страни имао првостепену, другостепену, а затим и пресуду Врховног суда Републике Српске, али је одлуком Републичке управе за геодетско и имовинско-правне послове Републике Српске (РУГИП) обустављено извршење, те је ова правна заврзлама добила потпуно нову димензију.

Док су у "Јединству" истицали да су исцрпљени сви правни лијекови и да је одавно било вријеме да се врате на свој посјед, у "Џаји", на чијем челу се налази музичарев отац Миливоје Глишић, тврдили су да су жртве корупције и криминала, а бањалучки пјевач прошле године је упозоравао да из опрезности "спава са пиштољем".

"ФК Џаја је украо нашу имовину на којој су бесправно све ово вријеме и никада нису добили никакву дозволу за кориштење нашег стадиона што су потврдиле све судске инстанце. Супротна страна је покушала на сваки начин да избјегне извршавање судске пресуде служећи се разним глупостима, али свему дође крај.
Наша дјеца ће наставити традицију која је почела давне 1936. године јер се ФК Јединство враћа кући", навели су у ФК Јединство.

Предсједник клуба Адмир Чавка, подсјетио да су им ФК Џаја и Глишић самовољно узурпирали имовину почетком 1994. године и ту боравили све до 2009, када су их први пут тужили, као и да је ФК Јединство,” један кроз један” власник спорне имовине још од 1953. године када су је добили на поклон од једног мјештанина.

Извор: Независне новине

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Пикси

10.10.2016 06:59

Значи да БЛ добија градски националистички дерби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

10.10.2016 07:07

Јос један удар на Србе и Републику Српску од стране неуставно и нелегално успостављеног правосудја у РС и БИХ и високог судског и тузилацког савјета БИХ преко кога Сарајево контролисе парвосудни систем РС. Где је сада Милорад Додик цувар Српске и заститник народа да заустави ову отимацину од стране сарајевске сеције и изивљавање над српским народом.Власт умјесто да саље јединицу за подрску да стити градјане РС они послали да корумпираном праводудју у РС које је под контролом Сарајева и Бакира пруза асистенцију .Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

10.10.2016 07:51

О цему ти лупетас глупане

Name

Несврстани

10.10.2016 07:56

Какве везе има Суд БиХ са цитавим догадјајем?

Name

Борик Бањалука

10.10.2016 08:10

Ста то прицас, отели у рату и мислили остаце њихово. Није ти ово средњи вијек.

Name

РЕ

10.10.2016 08:18

Само референдум ово мозе ресити,ајмо питатти градјане за мисљење. У ставари гурнути народ у проблем и сакрити се иза народа бас оно како кукавице раде. Ајмо Додиковци.

Name

Обичан човјек

10.10.2016 07:18

Ако се сјећате са Џајом је почело и у београду. И Тадић Милин "Вјечити Пријатељ" отишооооооо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ординарy

10.10.2016 08:27

Могао би и Миле да оде...али шта вриједи кад задрже паре, а нама остају дугови?

Name

Сирогојно

10.10.2016 07:37

Цуј неце..па није то његово..ал је присвојио и сад је његово...основао за време рата фк.ил сколу фудбала дзаја па узео терен фк Јединство из Врбање и сад га не мозес истјерат..јос би он требао платит сто је бесправно користио тај терен ...каква је ово дрзава бозе ме сацувај...

ОДГОВОРИТЕ