Vlasnik FK Džaja neće da napusti kuću

Uz prisustvo velikog broja policajaca te pripadnika Jedinice za podrške počela je deložacija Milivoja Glišića, vlasnika FK Džaja. U Vrbanji gdje se i nalazi sporni objekat odvija se prava drama.

Republika Srpska 10.10.2016 | 08:56
Vlasnik FK Džaja neće da napusti kuću
Naime na dolazak dva policajca i sudskog izvršioca ukućani su reagovali burno, povicima, psovkama i prijetnjema nakon čega je prema kući upućen kombi Jedinice za podršku (JZP), kola hitne pomoći a očekuju se i vatrogasci.

Nakon toga pripadnici MUP-a Republike Srpske otjerali su novinare iz vidokruga kuće i na taj način onemogućili pripadnicima medija da rade svoj posao.

Milivoje Glišić je otac pjevača Dade Glišića. Nakon sedam godina pravne bitke, brojnih međusobnih optužbi, krivičnih prijava, pa čak i prijetnji, danas bi se konačno trebala staviti tačka na spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj i FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani.

Kako je ranije najavljeno danas je zakazana prinudna deložacija Džaje i Glišića sa imovine u Vrbanji, a zbog brojnih kontroverzi koje su pratile cijeli slučaj, deložacija će biti sprovedena uz asistenciju specijalne i sudske policije.

FK Jedinstvo je na svojoj strani imao prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda Republike Srpske, ali je odlukom Republičke uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske (RUGIP) obustavljeno izvršenje, te je ova pravna zavrzlama dobila potpuno novu dimenziju.

Dok su u "Jedinstvu" isticali da su iscrpljeni svi pravni lijekovi i da je odavno bilo vrijeme da se vrate na svoj posjed, u "Džaji", na čijem čelu se nalazi muzičarev otac Milivoje Glišić, tvrdili su da su žrtve korupcije i kriminala, a banjalučki pjevač prošle godine je upozoravao da iz opreznosti "spava sa pištoljem".

"FK Džaja je ukrao našu imovinu na kojoj su bespravno sve ovo vrijeme i nikada nisu dobili nikakvu dozvolu za korištenje našeg stadiona što su potvrdile sve sudske instance. Suprotna strana je pokušala na svaki način da izbjegne izvršavanje sudske presude služeći se raznim glupostima, ali svemu dođe kraj.
Naša djeca će nastaviti tradiciju koja je počela davne 1936. godine jer se FK Jedinstvo vraća kući", naveli su u FK Jedinstvo.

Predsjednik kluba Admir Čavka, podsjetio da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK Jedinstvo,” jedan kroz jedan” vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Piksi

10.10.2016 06:59

Znači da BL dobija gradski nacionalistički derbi.

ODGOVORITE
Name

Srbo

10.10.2016 07:07

Jos jedan udar na Srbe i Republiku Srpsku od strane neustavno i nelegalno uspostavljenog pravosudja u RS i BIH i visokog sudskog i tuzilackog savjeta BIH preko koga Sarajevo kontrolise parvosudni sistem RS. Gde je sada Milorad Dodik cuvar Srpske i zastitnik naroda da zaustavi ovu otimacinu od strane sarajevske secije i izivljavanje nad srpskim narodom.Vlast umjesto da salje jedinicu za podrsku da stiti gradjane RS oni poslali da korumpiranom pravodudju u RS koje je pod kontrolom Sarajeva i Bakira pruza asistenciju .Sramota

ODGOVORITE
Name

banja luka

10.10.2016 07:51

O cemu ti lupetas glupane

Name

Nesvrstani

10.10.2016 07:56

Kakve veze ima Sud BiH sa citavim dogadjajem?

Name

Borik Banjaluka

10.10.2016 08:10

Sta to pricas, oteli u ratu i mislili ostace njihovo. Nije ti ovo srednji vijek.

Name

RE

10.10.2016 08:18

Samo referendum ovo moze resiti,ajmo pitatti gradjane za misljenje. U stavari gurnuti narod u problem i sakriti se iza naroda bas ono kako kukavice rade. Ajmo Dodikovci.

Name

Običan čovjek

10.10.2016 07:18

Ako se sjećate sa Džajom je počelo i u beogradu. I Tadić Milin "Vječiti Prijatelj" otišooooooo...

ODGOVORITE
Name

Ordinary

10.10.2016 08:27

Mogao bi i Mile da ode...ali šta vrijedi kad zadrže pare, a nama ostaju dugovi?

Name

Sirogojno

10.10.2016 07:37

Cuj nece..pa nije to njegovo..al je prisvojio i sad je njegovo...osnovao za vreme rata fk.il skolu fudbala dzaja pa uzeo teren fk Jedinstvo iz Vrbanje i sad ga ne mozes istjerat..jos bi on trebao platit sto je bespravno koristio taj teren ...kakva je ovo drzava boze me sacuvaj...

ODGOVORITE