„Тржишни мач“ је поново у Рајолиним рукама...!

Ако неко пита колико кошта Донарума, то значи да нема новца за њега! Један од од најутицанијих фудбалских агената додатно закомпликовао медијску ситуацију око будућности супеталентованог чувара мреже, али говорио и о кључним проблемима италијанског фудбала, као и предстојећем прелазном року.

Фудбал 13.10.2016 | 13:00
„Тржишни мач“ је поново у Рајолиним рукама...!
Медији на Апенинима, а поготово они из Торина, практично су већ преселили Ђанлуиђија Донаруму у Јувентус, као да се за његову будућност Милан уопште не пита. Али, све је у рукама његовог менаџера Мина Рајоле, једног од најутицанијих фудбалских агената на Старом континенту, који се додатно потрудио да закомпликује медијску ситуацију.

Млади чувар мреже виђен је као Бофонов наследник у националном тиму, а у Торину се надају да ће такав случај бити и у Старој дами.

"Домарума је ремек дело које сваким даном постаје све лепше. Он има 17 година, међутим, његова зрелоист је зрелост ветерана. Покушава да напредује на сваком тренингу, озбиљан је момак и врло лепо васпитан. Видећемо шта ће урадити Кинези. Ту је брдо пара, биће плаћени дугови, биће реорганизован клуб, али желим да видим колико ће бити страсти код новог газде. Берлускони је ушао у историју пре свега због тога, а не само због потрошеног новца. Ако би неко питао Милан питао колика је цена за Донаруму, то би значило да не могу да га приуште", рекао је Рајола.

Познати менаџер такође смарта да Наполи није квалитетно уложио новац од продајеИгуаина.

"Да сам на Де Лаурентисовом месту 90.000.000 евра бих уложио у стадион. Стадиони Јувентуса, Сасуола и Удинезеа су изузеци у суморној ситуацији. Докле год не реши ситуацију око стадиона, италијански фудбал ће бити далеко изнад Премијерлиге и Бундеслиге. Предлажем штрајк у Серији А докле год влада не одвеже овај чвор. Замислите шта би се десило у овој земљи ако би стао фудбал?".

Јувентус је и по стадиону, али и по свим осталим стварима за корак испред конкуренције.

"Они су јединствена појава у Италији. Најбоље су организовани и није случајно то што доминирају пет година. Управа је на највишем нивоу, почевши од Андре Ањелија. Никада нисам чуо да је председник Јувентуса реко и једну реч која није била на месту или да је напао некога другог".

Марио Балотели се одласком у Ницу поново нашао пред очима светске јавности, али овога пута захваљујући головима и одличним партијама.

"Марио има одличан почетак, али тако мора да наставимо. Презадовољни смо, тамо је наишао на породично окружење, председника који га подржава, свесног тренера, навијачи су луди за њим. Све су то били идеални услови да пронађе себе и поново се појави на највишем нивоу. Рекао сам да 2017. година може да буде Балотелијева година. Он је за мене међу три најбоља нападача на свету, уз Ибрахимовића и Лукакуа".

Рајола је продајом Пола Погбе у Манчестер јунајтед окренуо фудбалски свет "на главачке", али Француз још увек не игра онако како се од њега очекује на Олд Трафорду.

"Нова земља, нова сезона, нови тренер, нове колеге, нормално је да плати цех одласка у нову средину. Али само је само питање времена када ћепново бити на високом нивоу. У четвртак против Бугарске смо видели доброг Погбу, који наставља да напредује".

Све је ближи зимски прелазни рок, где ће италијански менаџер поново бити у првом плану.

"Упркос "брегзиту", највећи и најскупљи трансфери поново ће бити у Премијер лиги, која као тенк. Ми (Италијани) смо били мајстори до почетка новог века, али више не и нећемо бити док не решимо горућа питања", јасан је Мино Рајола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар