„Tržišni mač“ je ponovo u Rajolinim rukama...!

Ako neko pita koliko košta Donaruma, to znači da nema novca za njega! Jedan od od najuticanijih fudbalskih agenata dodatno zakomplikovao medijsku situaciju oko budućnosti supetalentovanog čuvara mreže, ali govorio i o ključnim problemima italijanskog fudbala, kao i predstojećem prelaznom roku.

Fudbal 13.10.2016 | 13:00
„Tržišni mač“ je ponovo u Rajolinim rukama...!
Mediji na Apeninima, a pogotovo oni iz Torina, praktično su već preselili Đanluiđija Donarumu u Juventus, kao da se za njegovu budućnost Milan uopšte ne pita. Ali, sve je u rukama njegovog menadžera Mina Rajole, jednog od najuticanijih fudbalskih agenata na Starom kontinentu, koji se dodatno potrudio da zakomplikuje medijsku situaciju.

Mladi čuvar mreže viđen je kao Bofonov naslednik u nacionalnom timu, a u Torinu se nadaju da će takav slučaj biti i u Staroj dami.

"Domaruma je remek delo koje svakim danom postaje sve lepše. On ima 17 godina, međutim, njegova zreloist je zrelost veterana. Pokušava da napreduje na svakom treningu, ozbiljan je momak i vrlo lepo vaspitan. Videćemo šta će uraditi Kinezi. Tu je brdo para, biće plaćeni dugovi, biće reorganizovan klub, ali želim da vidim koliko će biti strasti kod novog gazde. Berluskoni je ušao u istoriju pre svega zbog toga, a ne samo zbog potrošenog novca. Ako bi neko pitao Milan pitao kolika je cena za Donarumu, to bi značilo da ne mogu da ga priušte", rekao je Rajola.

Poznati menadžer takođe smarta da Napoli nije kvalitetno uložio novac od prodajeIguaina.

"Da sam na De Laurentisovom mestu 90.000.000 evra bih uložio u stadion. Stadioni Juventusa, Sasuola i Udinezea su izuzeci u sumornoj situaciji. Dokle god ne reši situaciju oko stadiona, italijanski fudbal će biti daleko iznad Premijerlige i Bundeslige. Predlažem štrajk u Seriji A dokle god vlada ne odveže ovaj čvor. Zamislite šta bi se desilo u ovoj zemlji ako bi stao fudbal?".

Juventus je i po stadionu, ali i po svim ostalim stvarima za korak ispred konkurencije.

"Oni su jedinstvena pojava u Italiji. Najbolje su organizovani i nije slučajno to što dominiraju pet godina. Uprava je na najvišem nivou, počevši od Andre Anjelija. Nikada nisam čuo da je predsednik Juventusa reko i jednu reč koja nije bila na mestu ili da je napao nekoga drugog".

Mario Baloteli se odlaskom u Nicu ponovo našao pred očima svetske javnosti, ali ovoga puta zahvaljujući golovima i odličnim partijama.

"Mario ima odličan početak, ali tako mora da nastavimo. Prezadovoljni smo, tamo je naišao na porodično okruženje, predsednika koji ga podržava, svesnog trenera, navijači su ludi za njim. Sve su to bili idealni uslovi da pronađe sebe i ponovo se pojavi na najvišem nivou. Rekao sam da 2017. godina može da bude Balotelijeva godina. On je za mene među tri najbolja napadača na svetu, uz Ibrahimovića i Lukakua".

Rajola je prodajom Pola Pogbe u Mančester junajted okrenuo fudbalski svet "na glavačke", ali Francuz još uvek ne igra onako kako se od njega očekuje na Old Trafordu.

"Nova zemlja, nova sezona, novi trener, nove kolege, normalno je da plati ceh odlaska u novu sredinu. Ali samo je samo pitanje vremena kada ćepnovo biti na visokom nivou. U četvrtak protiv Bugarske smo videli dobrog Pogbu, koji nastavlja da napreduje".

Sve je bliži zimski prelazni rok, gde će italijanski menadžer ponovo biti u prvom planu.

"Uprkos "bregzitu", najveći i najskuplji transferi ponovo će biti u Premijer ligi, koja kao tenk. Mi (Italijani) smo bili majstori do početka novog veka, ali više ne i nećemo biti dok ne rešimo goruća pitanja", jasan je Mino Rajola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar