Све више дјеце међу радикалним исламистима

Француска полиција наводи да се готово 2.000 дјеце налази на листи радикалних исламиста у тој земљи, којих је укупно 15.000. Према писању француског "Журнал де диманша", најмлађе од 1.954 дјеце са листе има само 11 година.

Свијет 09.10.2016 | 21:45
Све више дјеце међу радикалним исламистима
Француске власти формирале су базу података у марту 2015. године, након напада на канцеларије сатиричног магазина "Шарли Ебдо" и јеврејску продавницу у Паризу у јануару исте године, када је убијено 17 особа.

Међутим, тиме нису спријечени каснији координисани напади у Паризу у новембру прошле године, када је убијено 130 особа, или масакр 86 лица у Ници у јулу ове године.

Од децембра 2014. године у Француској је забиљежен укупно 21 напад.

Француске власти истичу да већина људи са листе живи у предграђима градова и да су у питању углавном делинквенти, зависници од алкохола или наркотика.

"Ријеч је о углавном мушкарцима између 18 и 25 година и они су `психолошки збуњени`. Већина дјеце са листе су дјевојчице и најмлађа иде у основну школу", пише лист.

Француски министар унутрашњих послова Бернар Казенев изјавио је да неће локалним властима објавити имена идентификованих као пријетњу по друштво јер би то било неуставно.

Он је потврдио да је од јануара ухапшено 355 особа због повезаности са терористичким мрежама.

Извор: Агенције
Фото: Архива/воцатив.цом

Коментари / 0

Оставите коментар