Храна од које ћете бити још гладнији

Свако би очекивао да се након оброка, какав год био, осећамо сито, али нутриционисти откривају да од неких намирница можемо да будемо још гладнији.

Здравље 09.10.2016 | 13:12
Храна од које ћете бити још гладнији
Нутриционисткиња Рајанон Ламбер открила је у интервјуу за Даилy Маил пет најгорих намирница које немају велику храњиву вредност и због којих ће се желудац одмах или врло брзо након њиховог уношења побунити.

Воћне салате и воћни сокови

Иако су воћна салата или природан воћни сок изузетно здрави, бићете гладни за највише сат времена. Разлог лежи у томе што овај оброк није богат влакнима ни протеинима.

Чипс

Ова грицкалица садржи хранљиве вредности равне нули, каже Ламбер, а осим тога, да се не би дуго кварила, обогаћена је низом хемикалија и сољу. Познато је да со у већим количинама подстиче глад.

Рафинисани пекарски производи

Рафинисани угљени хидрати који се могу наћи у пекарским производима од белог брашна, попут кроасана и пецива, отпуштају се брзо у крвни систем и изазивају нагло повећање количине глукозе у крви, за разлику од производа од интегралних житарица који се отпуштају полако и тако одржавају осећај ситости.

Сендвичи

У многим државама сендвич се сматра ручком, а не само ужином, а ручак, кувани оброк, конзумира се предвече. Међутим, ако сте мислили да ће вас сендвич заситити, поготово ако је направљен од белог хлеба, преварили сте се. Такав сендвич нема високу нутритивну вредност, већ је пун шећера и соли.

Алкохол

Као што сте можда већ и схватили на основу свог искуства, алкохол на наш мозак утиче тако да нас тера да још снажније осећамо глад. Зато будите опрезни при избору пића...

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар