СП - Африка, квалификације: Габон без метака за панцир Марока! Лудница у Буркини Фасо, рафал Слонова!

Обамејан, Канга и Пантери разочарали! Габонци нису искористили предност домаћег терена против ривала који није рачунао на тројицу најбољих. Лудница у Буркини Фасо, рафал Слонова покрио грешку Баија, Мбокани предводио гажење Либије! Какав чудан меч, Јужна Африка остала без победе у 91. минуту!

Фудбал 09.10.2016 | 00:15
СП - Африка, квалификације: Габон без метака за панцир Марока! Лудница у Буркини Фасо, рафал Слонова!
Настављене су мондијалске квалификације у Африци, а још један домаћин је разочарао своје навијаче. Опште је познато колико домаћи терен значи у Африци и зато реми без голова Габона против Марока свакако не иде у прилпог домаћем тиму.

Звездин везиста Гелор Канга је одиграо цео меч за Габон, али није одскочио и утопио се у сивило игре домаћег тима. Предвођен Пјер-Емериком Обамејан, скупо плаћенимДидијеом Ндонгом (прешао за 20.000.000 евра у Сандерленд), Јувентусовим МаријомЛемином, па и Звездиним плејмејкером Кангом, Габон није успео да пробије бедем Марока који је дошао да се брани и успео је у тој мисији.

Утакмица за заборав, праве шансе су изостале, није било много тога занимљивог да се види. Габон је имао иницијативу, али не и велике прилике које би претворио у гол. Гости су сјајно чували Обамејана, константно фаулирали Лемину, и отерали далеко од гола Кангу и Ндонгашто је резултирало ремијем без голова. Потпуна дефанзивна оријентација Мароканаца и не чуди с обзиром да су допутовали без тројице најбољих играча Буфала, Бенатије и Дирара који су повређени, а Ајаксов Хаким Зијех је остао на клупи. Са таквим односом снага, бод у гостма против Габона је одличан резултат за Мароко.

Што се тиче Звездиног везисте Канге, није оставио неки посебан утисак. Иако је изводио скоро све прекиде у домаћем тиму, није се прославио. Промашио је најбољу шансу за домаћи тим у првом полувремену када је имао отворен шут из добре позиције, али је шутирао ван оквира гола. У појединим тренуцима је показивао превелику нервозу па му је судија прогледао кроз прсте што му није показао други жути картон пошто је први зарадио у 35. минуту. Најбољу прилику пропустио је Обамејан средином другог полувремена када је његов шут главом са два метра одбранио голман гостију. Последњу шансу Габон је имао у 93. минуту, али је Канга опет био непрецизан.

Настављене су мондијалске квалификације у Африци а двоје великих фаворита је стартовало победама.

Обала Слоноваче је победила Мали 3:1 у првом колу групне фазе и закорачила сигурним кораком ка Русији. Међутим, нису Слонови имали баш тако лаган посао као што резултат говори. Иако слабија него претходних година, гостујућа селекција са Аленом Жиресом на клупи је прилично забрнилуа домаћу публику у Буакеу.

Мали је повео голом искусног Јатабареа који је лукаво искористио велику грешку Ерика Баијаи неспоразум са голмнаном Гбоуом. Ипак, одговор Слонова је био жесток и убедљив. Вођство Малија је трајало до 26. минута када је уследио рафал Обале Слоноваче и три гола за осам минута.

Прво је Астон Вилино скупоцено појачање Жонатан Кођија постигао сјајан гол ударцем ван казненог простора и наговестио зашто га пореде са Дрогбом. Потом је Кулибализатресао соптсвену мрежу после центрашута са десног крила, да би Жервињо волејом потпуно нокаутирао Мали. Експресним преокретом за 3:1, Слонови су смирили ситуацију и до краја меча рутински чували предност. Мали ће морати да бодове тражи на неком лакшем гостовању... У првом мечу групе, Габон и Мароко су одиграли без голова.



У групи А, ДР Конго је кренуо према очекивањима и потпуно растурио аутсајдера Либију - 4:0. Као што се и претпостављало, Мбокани, Боласи и дружина су прејак ривал за слабашну четуХавијера Клементеа.

Мбокани је отворио серију моћним ударцем са дистанце у шестом минуту. У надоканди првог полувремена, домаћин је дуплирао предност пошто је стрелац био Болинги после повратне лопте Магоме. На почетку другог дела игре, Мбокани је главом постигао други гол на мечу, а тачку је ставио резервиста Мубеле. Притисак је сада на Тунису који сутра дочекује Гвинеју...



Највећа драма је виђена у Уагадугуу где је Буркина Фасо дочекала Јужну Африку, била на рубу пораза али је у 91. минуту извукла бод 1:1. Потпуно луд меч...

Буркина Фасо је у 10. минуту пропустила идеалну прилику за вођство пошто је Питроипа био непрецизан из пенала. Јужна Африка је повела у 80. минуту уз много среће када је после корнера, лоше избијене лопте домаће одрбане и гужве пред голом, Фурман успео да пронађе пут до мреже кроз шуму ногу. Али Буркина Фасо је у 89. минуту добила нову идеалну прилику за гол. Опет пенал! Овога пута је Алан Траоре преузео одговорност и промашио цео гол!

Када је изгледало да је срећа напустила Буркину Фасо уследио је невероватан гол у 91. минуту. Бакари Коне је  ухватио маказице, а Бану Дијавара успео да закачи лопту и скрене је у мрежу за велико славље на стадиону.



Бод који суштински не значи много ни једнима ни другима с обзиром да је Сенегал велики фаворит у групи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар