Калкулације: "Орлићи" и са ремијем могу у бараж...

Младој репрезентацији Србије предстоји још један меч у квалификацијама за Европско првенство, а у овом тексту ћемо покушати да вам приближимо шта је потребно да се деси како бисмо "Орлиће" гледали макар у баражу.

Фудбал 09.10.2016 | 11:00
Калкулације: "Орлићи" и са ремијем могу у бараж...
Млада репрезентација Србије успела је да се опорави од поготка Републике Ирске почетком другог полувремена и да до краја утакмице упише важну победу (3:1) која ју је "оставила у игри" за бараж за Европско првенство у Пољској.

Али, сада предстоји најважнији корак на коме ће се, надамо се, показати наши младићи.

"Орлићи" ће у уторак у Горњем Милановцу (17х) играти меч последњег кола против Словеније која нас је у потпуности надиграла у првом међусобном окршају (2:0).

Изабраници Томислава Сивића тренутно су другопласирани у својој групи и "ослушкиваће" резултат из Литваније, где се у исто време састају и лидер Италија и Литванија, па би у случају пораза "азурина", а наше победе, изборили директан пласман за одлазак у Пољску због боље гол разлике.

Уколико се то не деси - следи реалнији развој ситуације преко "рангирања другопласираних".

Наша репрезентација је у повољној ситуацији јер игра пред домаћим навијачима и за сада сама одлучује о својој судбини и - оно што је важно - у случају победе СИГУРНО ће бити међу четири најбоље другопласиране екипе које иду у бараж!

Без обзира на исход свих осталих мечева - не може да се деси да у случају победе "орлића" чак четири репрезентације на крају заврше са већим бројем бодова од нас.

Међутим, у случају и ремија - пласман је такође врло вероватан!

Србија би тако квалификације завршила са 15 бодова (они из утакмица са последњепласираним у групи се одузимају у рангирају) и већ у овом тренутку има мање бодова од Аустрије (16), и која последњу утакмицу игра са Немачком.

У рангирању са онима који имају исти број бодова - гледаће се гол разлика, а ту смо у предности (+8).

Ствари ће бити јасније после сутрашњег дана када у групи "6" играју две најбоље екипе те групе Шведска (15) - Хрватска (14), као и трећепласирана Шпанија (14) која игра са Естонијом код куће и чека кикс једне од ове две екипа како би скочила на друго, а може чак и на друго место.

Може да нас прескочи и Норвешка из групе "9" пошто се састаје са четвртопласираним Казахстаном и у случају победе квалификације би завршила са 16 бодова. Такође, бурно је и у групи "3" где се три репрезентације боре за два места.

Исланд је тренутно првопласиран са 18 бодова, односно 14 када се одузму дуели са последњом Северном Ирском, па ће против Украјине покушати да дође до првог места. "Вреба" Македонија која има исти број бодова, али када се одузму они са последњим само 12, док Француска (17) чека грешку наших јужних суседа како би заузела друго место са меродавних 14 бодова.

Пошто се састаје са последњепласираном Северном Ирском - не може "горе".

Све те репрезентације у овом тренутку имају лошију гол разлику од Србије - Исланд (+5), Француска (+5), Македонија (+3), и морали би значајно да је поправе како би у случају истог бодова завршили испред нас.

Такође, ни Израел, који у овом тренутку има меродавних 12 бодова, морао би да оствари победу од четири гола разлике против Албаније како би у случају ремија Србије завршио испред нас.

У вашим је рукама, нека буде ипак победа!

РАСПОРЕД ДРУГОПЛАСИРАНИХ:

Група 1: Белгија 18 (15), игра са последњепласираном Летонијом.
Група 2: Србија 20 (14), игра са трећепласираном Словенијом.
Група 3: Исланд 18 (14), игра са четвртопласираном Украјином, Македонија 18 (12), игра са петопласираном Шкотском, Француска 17 (14) игра са последњом Северном Ирском.
Група 4: Израел 18 (12), игра са трећепласираном Албанијом.
Група 5: Румунија 16 (10), игра са трећепласираном Бугарском.
Група 6: Шведска 21 (15), игра са другопласираном Хрватском код куће, Хрватска 20 (14), игра са првопласираном Шведском, Шпанија 20 (14), игра са петопласираном Естонијом код куће.
Група 7: Аустрија 22 (16), игра са првопласираном Немачком код куће.
Група 8: Холандија 11, игра у гостима са петопласираним Кипром, Турска 10, игра са првопласираном Словачком.
Група 9: Норвешка 13, игра у гостима са четвртопласираним Казахстаном.

(у загради наведен број бодова када се одузму они из мечева са другопласираним)

ВАЖНЕ УТАКМИЦЕ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА:

понедељак:

Израел – Албанија (18.45)
Шведска – Хрватска (18.45)
Шпанија – Естонија (18.45)

уторак:

Кипар – Холандија (16)
Казахстан – Норвешка (16)
Турска – Словачка (16)
СРБИЈА – Словенија (17)
Бугарска – Румунија (17)
Литванија – Италија (17)
Аустрија – Немачка (18)
Македонија – Шкотска (18.45)
Исланд – Украјина (18.45)
Северна Ирска – Француска (18.45)

ТАБЕЛА ЕКИПА КОЈЕ МОГУ ДА ЗАВРШЕ НА ДРУГОМ МЕСТУ:

Аустрија 16, Шведска** 15, Белгија 15, Хрватска 14, Шпанија* 14, Србија 14, Исланд** 14, Француска* 14, Норвешка 13, Македонија* 12, Израел 12, Холандија 11, Турска* 10, Румунија 10.

*тренутно су трећепласирани у својој групи, али могу и до другог места.
**тренутно су првопласирани у својој групи, али могу и до првог места.

Већ су се квалификовали...Пољска (домаћин), Чешка, Португал, Данска, Немачка, Словачка и Енглеска. Тражи се још пет места.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар