Kalkulacije: "Orlići" i sa remijem mogu u baraž...

Mladoj reprezentaciji Srbije predstoji još jedan meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u ovom tekstu ćemo pokušati da vam približimo šta je potrebno da se desi kako bismo "Orliće" gledali makar u baražu.

Fudbal 09.10.2016 | 11:00
Kalkulacije: "Orlići" i sa remijem mogu u baraž...
Mlada reprezentacija Srbije uspela je da se oporavi od pogotka Republike Irske početkom drugog poluvremena i da do kraja utakmice upiše važnu pobedu (3:1) koja ju je "ostavila u igri" za baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Ali, sada predstoji najvažniji korak na kome će se, nadamo se, pokazati naši mladići.

"Orlići" će u utorak u Gornjem Milanovcu (17h) igrati meč poslednjeg kola protiv Slovenije koja nas je u potpunosti nadigrala u prvom međusobnom okršaju (2:0).

Izabranici Tomislava Sivića trenutno su drugoplasirani u svojoj grupi i "osluškivaće" rezultat iz Litvanije, gde se u isto vreme sastaju i lider Italija i Litvanija, pa bi u slučaju poraza "azurina", a naše pobede, izborili direktan plasman za odlazak u Poljsku zbog bolje gol razlike.

Ukoliko se to ne desi - sledi realniji razvoj situacije preko "rangiranja drugoplasiranih".

Naša reprezentacija je u povoljnoj situaciji jer igra pred domaćim navijačima i za sada sama odlučuje o svojoj sudbini i - ono što je važno - u slučaju pobede SIGURNO će biti među četiri najbolje drugoplasirane ekipe koje idu u baraž!

Bez obzira na ishod svih ostalih mečeva - ne može da se desi da u slučaju pobede "orlića" čak četiri reprezentacije na kraju završe sa većim brojem bodova od nas.

Međutim, u slučaju i remija - plasman je takođe vrlo verovatan!

Srbija bi tako kvalifikacije završila sa 15 bodova (oni iz utakmica sa poslednjeplasiranim u grupi se oduzimaju u rangiraju) i već u ovom trenutku ima manje bodova od Austrije (16), i koja poslednju utakmicu igra sa Nemačkom.

U rangiranju sa onima koji imaju isti broj bodova - gledaće se gol razlika, a tu smo u prednosti (+8).

Stvari će biti jasnije posle sutrašnjeg dana kada u grupi "6" igraju dve najbolje ekipe te grupe Švedska (15) - Hrvatska (14), kao i trećeplasirana Španija (14) koja igra sa Estonijom kod kuće i čeka kiks jedne od ove dve ekipa kako bi skočila na drugo, a može čak i na drugo mesto.

Može da nas preskoči i Norveška iz grupe "9" pošto se sastaje sa četvrtoplasiranim Kazahstanom i u slučaju pobede kvalifikacije bi završila sa 16 bodova. Takođe, burno je i u grupi "3" gde se tri reprezentacije bore za dva mesta.

Island je trenutno prvoplasiran sa 18 bodova, odnosno 14 kada se oduzmu dueli sa poslednjom Severnom Irskom, pa će protiv Ukrajine pokušati da dođe do prvog mesta. "Vreba" Makedonija koja ima isti broj bodova, ali kada se oduzmu oni sa poslednjim samo 12, dok Francuska (17) čeka grešku naših južnih suseda kako bi zauzela drugo mesto sa merodavnih 14 bodova.

Pošto se sastaje sa poslednjeplasiranom Severnom Irskom - ne može "gore".

Sve te reprezentacije u ovom trenutku imaju lošiju gol razliku od Srbije - Island (+5), Francuska (+5), Makedonija (+3), i morali bi značajno da je poprave kako bi u slučaju istog bodova završili ispred nas.

Takođe, ni Izrael, koji u ovom trenutku ima merodavnih 12 bodova, morao bi da ostvari pobedu od četiri gola razlike protiv Albanije kako bi u slučaju remija Srbije završio ispred nas.

U vašim je rukama, neka bude ipak pobeda!

RASPORED DRUGOPLASIRANIH:

Grupa 1: Belgija 18 (15), igra sa poslednjeplasiranom Letonijom.
Grupa 2: Srbija 20 (14), igra sa trećeplasiranom Slovenijom.
Grupa 3: Island 18 (14), igra sa četvrtoplasiranom Ukrajinom, Makedonija 18 (12), igra sa petoplasiranom Škotskom, Francuska 17 (14) igra sa poslednjom Severnom Irskom.
Grupa 4: Izrael 18 (12), igra sa trećeplasiranom Albanijom.
Grupa 5: Rumunija 16 (10), igra sa trećeplasiranom Bugarskom.
Grupa 6: Švedska 21 (15), igra sa drugoplasiranom Hrvatskom kod kuće, Hrvatska 20 (14), igra sa prvoplasiranom Švedskom, Španija 20 (14), igra sa petoplasiranom Estonijom kod kuće.
Grupa 7: Austrija 22 (16), igra sa prvoplasiranom Nemačkom kod kuće.
Grupa 8: Holandija 11, igra u gostima sa petoplasiranim Kiprom, Turska 10, igra sa prvoplasiranom Slovačkom.
Grupa 9: Norveška 13, igra u gostima sa četvrtoplasiranim Kazahstanom.

(u zagradi naveden broj bodova kada se oduzmu oni iz mečeva sa drugoplasiranim)

VAŽNE UTAKMICE POSLEDNJEG KOLA:

ponedeljak:

Izrael – Albanija (18.45)
Švedska – Hrvatska (18.45)
Španija – Estonija (18.45)

utorak:

Kipar – Holandija (16)
Kazahstan – Norveška (16)
Turska – Slovačka (16)
SRBIJA – Slovenija (17)
Bugarska – Rumunija (17)
Litvanija – Italija (17)
Austrija – Nemačka (18)
Makedonija – Škotska (18.45)
Island – Ukrajina (18.45)
Severna Irska – Francuska (18.45)

TABELA EKIPA KOJE MOGU DA ZAVRŠE NA DRUGOM MESTU:

Austrija 16, Švedska** 15, Belgija 15, Hrvatska 14, Španija* 14, Srbija 14, Island** 14, Francuska* 14, Norveška 13, Makedonija* 12, Izrael 12, Holandija 11, Turska* 10, Rumunija 10.

*trenutno su trećeplasirani u svojoj grupi, ali mogu i do drugog mesta.
**trenutno su prvoplasirani u svojoj grupi, ali mogu i do prvog mesta.

Već su se kvalifikovali...Poljska (domaćin), Češka, Portugal, Danska, Nemačka, Slovačka i Engleska. Traži se još pet mesta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar