Пеп би да настави традицију која је Арсеналу донела 83.000.000 евра...!

Мета је Бељерин, а кошта 60.000.000! Гвардиола је још летос одлепио за Бељерином, баш као и за Бонучијем, а Арсеналови безуспешни покушаји да му продуже сарадњу помало уносе панику на Емиратима. Бељеринов актуелни уговор истиче јуна 2019. године, а следеће лето можда је и последња шанса за Арсенал да 21-годишњег бека прода за огроман новац.

Фудбал 10.10.2016 | 14:30
Пеп би да настави традицију која је Арсеналу донела 83.000.000 евра...!
Када неко као Пеп Гвардиола дође у Манчестер Сити током лета и потроши преко 200.000.000 евра на појачања, претпоставите да је саставио најјачи тим на планети. Међутим, искрени перфекциониста какав је Пеп увек гледа у најситније детаље.

Манчестер Сити је прошлог лета одрадио добар посао на пијаци и обезбедио све позиције у средњем реду и нападу, али је куповина Џона Стоунса на крају више изгледала као потез очајника, у немогућности да се доведе Леонардо Бонучи, него унапред испланиран посао. 

Осим тога, Манчестер Ситију је потребно детаљно реновирање састава, односно свежа крв као дугорочно решење у наредним годинама. Александар Коларов и поред тога што ужива огромно Гвардиолино поверење следећег месеца пуни 31 годину, Бакари Сања у фебруару навршава 34, Пабло Забалета у јануару 32, као и Гаел Клиши следећег лета, докВенсан Компани поред огромних проблема с повредама у априлу пуни 31. годину. 

Дакле, Ситију је озбиљно потребно освежавање. А прва жеља и мета је - Ектор Бељерин! Логично, јер је протип бека који се офанзивним способностима, брзином, дриблингом и добрим покривањем простора одлично уклапа у Пепов систем (зато Бељерина тражи и Барселона, као правог наследника Данија Алвеса пр. а.), а уједно је један од тројице најбољих играча у Арсеналу. 

Пеп је још летос одлепио за Бељерином, баш као и за Бонучијем, а Арсеналови безуспешни покушаји да му продуже сарадњу помало уносе панику на Емиратима. Бељеринов актуелни уговор истиче јуна 2019. године, а следеће лето можда је и последња шанса за Арсенал да 21-годишњег бека прода за огроман новац. А критичари га цене на огромних 60.000.000 евра. 

Међутим, Арсен Венгер не одустаје од намере да Бељерина учини носиоцем одбрамбеног система Арсенала и у наредној деценији, зато од власника и тражи средства да би миљенику ставио на сто понуду каква се не одбија. 

Ипак, пресудну улогу би, као и готово увек, могла да преломи Бељеринова жеља за успехом. Арсенал годинама сања значајнији трофеј, а с обзиром на Венгерово пословање, веће су му шансе да трофеје пронађе на крајњем северу Енглеске, на стадиону Етихад. Али, и далеко већа новчана примања.

Уосталом, управо из тих разлога пут Манчестера својевремено су кренули Коло Туре, Емануел Адебајор, Самир Насри, Гаел Клиши и Бакари Сања, који су заједно Арсеналу донели чак 83.000.000 евра у последњих неколико година. С тим што је Сања дошао као слободан играч. 

Овог пута Арсенал би могао да убоде џек-пот и добије нешто мању суму новца само за Бељерина. Али, његова евентуална продаја дефинитивно би потврдила већ постављену теорију да Арсенал више није клуб који јури трофеје, већ профит. 

У сваком случају, британски Телеграф тврди да Гвардиола нема намеру да одустане одБељерина и да ће се за његов потпис борити следећег лета. Можда чак и раније, већ током зиме. 

Извор: моззартспорт