Pep bi da nastavi tradiciju koja je Arsenalu donela 83.000.000 evra...!

Meta je Beljerin, a košta 60.000.000! Gvardiola je još letos odlepio za Beljerinom, baš kao i za Bonučijem, a Arsenalovi bezuspešni pokušaji da mu produže saradnju pomalo unose paniku na Emiratima. Beljerinov aktuelni ugovor ističe juna 2019. godine, a sledeće leto možda je i poslednja šansa za Arsenal da 21-godišnjeg beka proda za ogroman novac.

Fudbal 10.10.2016 | 14:30
Pep bi da nastavi tradiciju koja je Arsenalu donela 83.000.000 evra...!
Kada neko kao Pep Gvardiola dođe u Mančester Siti tokom leta i potroši preko 200.000.000 evra na pojačanja, pretpostavite da je sastavio najjači tim na planeti. Međutim, iskreni perfekcionista kakav je Pep uvek gleda u najsitnije detalje.

Mančester Siti je prošlog leta odradio dobar posao na pijaci i obezbedio sve pozicije u srednjem redu i napadu, ali je kupovina Džona Stounsa na kraju više izgledala kao potez očajnika, u nemogućnosti da se dovede Leonardo Bonuči, nego unapred isplaniran posao. 

Osim toga, Mančester Sitiju je potrebno detaljno renoviranje sastava, odnosno sveža krv kao dugoročno rešenje u narednim godinama. Aleksandar Kolarov i pored toga što uživa ogromno Gvardiolino poverenje sledećeg meseca puni 31 godinu, Bakari Sanja u februaru navršava 34, Pablo Zabaleta u januaru 32, kao i Gael Kliši sledećeg leta, dokVensan Kompani pored ogromnih problema s povredama u aprilu puni 31. godinu. 

Dakle, Sitiju je ozbiljno potrebno osvežavanje. A prva želja i meta je - Ektor Beljerin! Logično, jer je protip beka koji se ofanzivnim sposobnostima, brzinom, driblingom i dobrim pokrivanjem prostora odlično uklapa u Pepov sistem (zato Beljerina traži i Barselona, kao pravog naslednika Danija Alvesa pr. a.), a ujedno je jedan od trojice najboljih igrača u Arsenalu. 

Pep je još letos odlepio za Beljerinom, baš kao i za Bonučijem, a Arsenalovi bezuspešni pokušaji da mu produže saradnju pomalo unose paniku na Emiratima. Beljerinov aktuelni ugovor ističe juna 2019. godine, a sledeće leto možda je i poslednja šansa za Arsenal da 21-godišnjeg beka proda za ogroman novac. A kritičari ga cene na ogromnih 60.000.000 evra. 

Međutim, Arsen Venger ne odustaje od namere da Beljerina učini nosiocem odbrambenog sistema Arsenala i u narednoj deceniji, zato od vlasnika i traži sredstva da bi miljeniku stavio na sto ponudu kakva se ne odbija. 

Ipak, presudnu ulogu bi, kao i gotovo uvek, mogla da prelomi Beljerinova želja za uspehom. Arsenal godinama sanja značajniji trofej, a s obzirom na Vengerovo poslovanje, veće su mu šanse da trofeje pronađe na krajnjem severu Engleske, na stadionu Etihad. Ali, i daleko veća novčana primanja.

Uostalom, upravo iz tih razloga put Mančestera svojevremeno su krenuli Kolo Ture, Emanuel Adebajor, Samir Nasri, Gael Kliši i Bakari Sanja, koji su zajedno Arsenalu doneli čak 83.000.000 evra u poslednjih nekoliko godina. S tim što je Sanja došao kao slobodan igrač. 

Ovog puta Arsenal bi mogao da ubode džek-pot i dobije nešto manju sumu novca samo za Beljerina. Ali, njegova eventualna prodaja definitivno bi potvrdila već postavljenu teoriju da Arsenal više nije klub koji juri trofeje, već profit. 

U svakom slučaju, britanski Telegraf tvrdi da Gvardiola nema nameru da odustane odBeljerina i da će se za njegov potpis boriti sledećeg leta. Možda čak i ranije, već tokom zime. 

Izvor: mozzartsport